Bleafvænning – Lær dit barn at slippe af med bleen på 3 dage

bleafvaenning

En amerikansk mor ved navn Lora Jensen har succes med hendes amerikanske metode til pottetræning. Efter Lora Jensens eget udsagn kan barnet smide bleen på 3 dage. Prøv selv metoden nedenunder på dit eget barn.

Selv har Lora Jensen seks børn og hun har derfor stor erfaring med hvad der virker og hvad der ikke gør, når det kommer til bleafvænning og pottetræning. Ifølge Lora Jensen er alle børn klar til pottetræning, når de er mere end 22 måneder gamle og med få simple råd kan børnene blive blefrie på kun 3 dage.

Hendes råd lister hun i sin bog “3 Day Potty Training”, som har været omtalt på flere større tv-kanaler som ABC og NBC samt ikke mindst forældre magasiner.

Lora Jensens 3 vigtigste råd til bleafvænning og pottetræning er:

Barnet skal lære selv at lytte til sin egen krop

Sørg for hele tiden at minde barnet om, at det selv skal fortælle, når barnet skal på potten. Du bør ikke selv spørge dit barn, om barnet skal lave stort eller blot tisse. Det er vigtigt, at det er dit barn, som har kontrol over situationen.Er det sket, at barnet har tisset i bukserne, så fortæl og forklar dit barn, at næste gang skal dit barn selv sige til, når han/hun skal tisse. Det skal du gøre, hver gang det sker. Det kræver tålmodighed at udføre pottetræning og det lykkes nødvendigvis ikke altid efter de første få “uheld”.

Dit barn skal være motiveret

Før at jeres pottetræning skal lykkes på blot tre dage, er det vigtigt, at de tre dage tilbringes hjemme i eget hjem uden de store distraktioner, såsom tv eller tablets, som barnet ofte finde mere spændende.Sørg for selv at være til stede og koncentreret om projektet, så du sammen med dit barn kan få det til at lykkes. Husk at rose dit barn, hver gang dit barn har en succesfuld tur på potten. Det skal være motiverende og glædeligt for dit barn, at benytte potten.

Tro på projektet skal lykkes 100 %

Det er vigtigt, at du selv tror på, at projektet lykkes og at dit barn snart vil smide bleen og være blefri. Via din tro på tingene, vil det smitte af på dit barn og give dit barn ro og tage sig tid til at lære det.

En hjælp kan være at smide dit barns bleer ud, så der ingen undskyldninger for at tænke, “at vi holder en pause med pottetræningen og forsøger en anden gang”. Det skal lykkes den første gang og desto mere motiveret du er, vil din tiltro smitte af på dit barn.

TIP: Læs også vores artikel om pottetræning