Home Blog

Børn i bilen? – sådan kan du gøre det nemmere for dig selv

åben bildør

Annonce

Det kan være svært med børn i bilen, en lang eller en kort tur skal planlægges nøje. Der skal være de rette sikkerhedsforanstaltninger og så skal der overvejes og vurderes nøje, hvordan og hvornår turen skal køres. Skal der køres når der skal soves middagslur, lige inden eller lige efter? skal du ud på længere ture er det en god idé med snacks, noget kold at drikke og masser af underholdning til bagsædet. Efter en tur med børn og snacks på bagsædet, mudret og beskidte sko eller sten i lommerne. Så trænger bilen også til en god omgang rengøring. Du kan læse mere om alt dette i de nedenstående afsnit og blive klogere på, hvordan du kan gøre turen nemmere for dig og dit barn.

Sådan kan du gøre køreturen god for alle parter

Det er ikke altid at planlægningen holder stik, det kan være du lidt senere på dagen opdager i mangler mælk, bleer eller andre ting som er nødvendige at hente. Her er det lidt en spontan tur og der er oftest ikke tid til at planlægge så meget. Men det er dog også en tur, som generelt heller ikke er så lang og derfor kræver det egentlig heller ikke den store planlægning. Det er værst med de lange ture, specielt hvis der er børn i bilen. Køre du selv, så er tanken om at nå frem og blive færdig med køreturen, den som fylder mest. Med de små på bagsædet er det vigtigt at der er nok underholdning, mad, snacks og noget koldt at drikke. På den måde kan du gøre turen bedst for alle parter. Børnene vil ikke mangle det store, måske lidt benplads og du vil komme igennem turen uden alt for meget brok.

Muligheden for altid at have en ren og pæn bil

Skal du give dit barn snacks, mad eller drikkelse på bagsædet så kan det være en god idé med de rette alternativer. Vand efterlader ikke pletter eller sur lugt, på den anden side er det måske heller ikke det mest interessante, men det er en varm cola heller ikke. Kiks er måske heller ikke det rette valg, i hvert fald ikke, hvis du vil undgå krummer. Uanset om du giver mad og snacks med, som er så “rene” som muligt, så kan du ikke undgå en beskidt bil når du har børn. Her kan det være en god idé med en bilstøvsuger. På det angivne link finder du et udvalg af de bedste bilstøvsugere på markedet. På den måde er du sikker på, at du vil finde en bilstøvsuger der passer til dig, dine behov og dit budget. Har du børn er det en god idé at have en bilstøvsuger selv, så er du nemlig sikker på at barnet eller børnene ikke for trådt krummerne ned i tæpperne eller at sand og madrester kan blive fjernet hurtigst muligt. Så kan du nemlig sørge for at der ikke kommer indgroet pletter og du vil altid have muligheden for at have en ren og pæn bil.

Sådan finder du det perfekte tøj til dit barn

luxkidz

Annonce

Har du også svært ved at finde noget tøj til dit barn, som lever op til alle dine krav? Når man pludselig er blevet forælder, så vil man gerne have det bedste af det bedste til sit barn. Noget der i den grad også gælder tøjet. Og det er der virkelig ikke noget at sige til. Børn skal hele tiden have muligheden for at udvikle sig, og det skal tøjet i den grad ikke sætte en stopper for. Der skal være mulighed for alt det, som dit barn gerne vil udforske.

Plads til leg

Har du enten prøvet, at der er noget tøj, hvor dit barn simpelthen selv siger, at han eller hun ikke vil have det på, eller hvor dit barn konstant smider det, når han eller hun er kommet i institution? Dette er et klokkeklart eksempel på noget, rigtig mange forældre oplever hver dag. Når dit barn er i institution, så er der fuld fart frem med leg og dermed også bevægelse, hvilket altså er noget, tøjet skal støtte op omkring. Så hvis dit barn ikke vil have det på, så det helt sikkert fordi, det ikke er rart at have på, når der leges. Dette er altså et af de vigtigste kriterier, når man skal finde tøj til sit barn.

Tøj til enhver lejlighed

Når du kigger efter tøj til dit barn, vil du så ikke også rigtig gerne have, at det er noget pænt tøj, så dit barn ser præsentabel ud? Det er der bestemt ikke noget mærkeligt i. Det er bestemt ikke unaturligt, at man gerne vil finde en god kombination af komfort og design til tøjet. Men det er rent faktisk muligt at finde denne kombination, som også gør, at det er noget, tøj der kan bruges til alle lejligheder. Dette tøj kan du finde på https://luxkidz.dk/brand/30-petit-by-sofie-schnoor.

Sådan indretter du en børnevenlig stue

børnevenlig stue

Et barn er for langt de fleste mennesker en stor velsignelse, idet et barn ofte bringer en del glæde og energi til husstanden. Er din familie også lige blevet udvidet med et ekstra medlem, er der dog nogle forbehold du samtidigt bør tage. Dette gælder også når det kommer til hvordan du har indrettet dit hjem og din stue. Ønsker du at læse mere om hvordan du indretter en børnevenlig stue, kan du med fordel læse med her.

Tænk over hvor du placerer dine møbler

Det første du kan tænke lidt over, er hvordan dine møbler er placeret. Et barn er ofte fyldt med energi, og kan godt lide at lege og løbe rundt. Af den grund kan det være smart at indrette din stue efter dette.

Dette kan du blandt andet gøre ved at placere dine møbler så du får skabt mest mulig gulvplads, så der bliver plads til sjov og leg. Alt efter hvordan din stue er ud, er dette ofte ved at placere møblerne ude langs væggene.

Herudover kan det også være en god ide at tænke over hvilket materiale dine møbler er lavet i. Blandt andet kan det være en god ide at tænke over at finde en sofa i slidstærkt materiale, så den kan holde til lidt af hvert. Herudover kan det også være en god ide at undgå gulvtæpper i stuen, idet der er en stor risiko for at der bliver spildt eller tegnet på det.

Sørg for at sikkerheden er i orden

Det næste du også kan tænke over er sikkerheden i rummet. Særligt når dit barn bliver større vil det også blive vildere og få flere kræfter. Af denne grund er det en god ide at skrue dine reoler fast i væggen, så du sikrer at den ikke vælter ned over dit barn, når der bliver leget vildt.

Sådan kommer du i form igen efter en fødsel

i form efter fødsel

Det kan være lidt af en omvæltning at få et barn. Når 2 bliver til 3, og hverdagen pludselig byder på tonsvis af bleskift, gylp på tøjet og utallige nætter uden søvn. Der er mange, der gerne vil vende hurtigt tilbage til verden – herunder også den form, man var i, inden man blev gravid. Hvis du står i den situation, så er du landet det rette sted. Her får du nemlig 3 gode råd til, hvordan du kommer i form igen efter en graviditet og fødsel.

Udnyt tiden smart

Det kan være svært at klemme bevægelse ind i en hverdag med en nyfødt – men det er bestemt heller ikke umuligt! Det handler om at tænke smart og udnytte tiden, hvor din baby eksempelvis sover.

Der er også nogle nybagte forældre, der finder det fordelagtigt at lave en aftale om, at når man gerne vil dyrke lidt motion, så kan partneren tage sig af barnet imens.

Kom i form med hjemmetræning

Hjemmetræning skal man ikke kimse ad, for det kan være utrolig effektivt. Du kan for eksempel investere i en spinningcykel til formålet. Vil du udforske udvalget af spinningcykler på markedet, så er denne spinningcykel test det rette sted at kigge: https://forbruger-guide.dk/spinningcykel-test/. Vil du hellere tage en tur på løbebåndet eller klare træningen med et par træningselastikker, så kan du også finde nyttige ’bedst i test’-artikler om netop dette hos Forbrugerguide.dk | Vi guider dig til de bedste produkter.

Hav tålmodighed – og nyd morkroppen

Der er ingen grund til at have travlt med at bringe kroppen tilbage til, hvor den var, inden du blev gravid og sidenhen fødte et barn. Det tager sin tid, og du skal altså væbne dig med tålmodighed. Se det som en oplagt mulighed for at nyde morkroppen og tiden som nybagt forælder.

Osteopat baby behandling i København

Osteopat baby behandling københavn, kolik baby behandling osteopati, refluks baby behandling, behandling baby dårlig søvn, specialist, ekspert, fysioterapeut, osteopatisk behandling

En fødsel hvor babyen kommer til verdenen er noget af det hårdeste den skal igennem. I den niende måned er babyens led og bindevæv ikke udviklet hvilket betyder at de kræfter livmoderen påvirker babyen er enorme. Nakke, kranie og øvre ryg er de områder der udsættes for den største belastning. Herfra udspringer der tolv kranienerver og andre autonome nerver hvis funktion er, at regulere og styre de fleste autonome processer i kroppen. Derfor anbefaler vi at alle babyer skal undersøges ved en specialist osteopat efter fødslen. Læs mere om specialist osteopat behandling af baby i København her.

Kolik baby behandling

Kolik er et af de hyppigste problemstillinger vi ser hos babyer. Normalt i de første seks måneder er babyernes mave-tarm system svagt. Babyen har aldrig fået udefrakommende føde igennem fordøjelses kanalen idet babyen har modtaget næring igennem navlestrengen de første ni måneder. At babyens tarmsystem er svagt og at babyen for første gang modtager mælk fra moren behøver dog ikke at give væsentlige maveproblemer og især ikke kolik. En hård eller lang fødsel kan påvirke de neurologiske områder i nakke og ryg som styrer og regulerer mave-tarm systemet. Her ser vi ofte at vagus nerven (fordøjelsesnerven) fra hjernestammen (øverst i nakken) er påvirket oppe i nakke og kranie området netop efter fødslen.

Refluks baby behandling

Refluks er en betegnelse over unormal gylp eller opkast af baby efter spisning. Gylpen af mælken efter amning er helt normal og ikke problematisk, men når størstedelen af modermælken kommer retur efter amningen så er der tale om dysfunktionel refluks hos babyen. Hvis babyen har problemer med synkefunktion, styret af glossopharyngeal nerven (kranienerve fra nakken), eller problemstillinger i kranie og nakke relateret til vagus nerven så kan babyen ofte ikke holde føden nede i mavesækken efter spisningen. Der kan ligeledes også være tale om en skjult refluks, hvor babyen umiddelbart ikke har unormal gylpen eller opkast hvor symptomerne oftest opleves som gråd forbundet med putning eller søvnproblemer. Årsagerne til dette stammer fra dysfunktion i lukkemusklen mellem spiserør og mavesæk, hvor tilbageløbet forekommer når babyen ligges ned i forbindelse med søvn.

Baby behandling dårlig søvn

Søvnen er noget af det vigtigste for en baby i babyens første leveår. At komme til verdenen er en stressende og i mange tilfælde traumatisk oplevelse for en baby. At babyens sanser pludselig skal forholde sig til ydre stimuli kræver enorm energi fra det lille væsen hvorfor babyen skal opleve stort behov for at sove. Derfor er søvnen rigtig vigtig for babyer i babyers første leveår. I søvntilstand sker der ligeledes mange autonome processer hvor det autonome nervesystem udvikler og styrker babyernes organsystem. Behandling af babyers autonome nervesystem, hormonsystem, organsystem såvel som kranie- og skeletsystem kan derfor være meget nyttigt for en baby.

Specialist i baby behandling i København

En osteopat ved Aarhus Osteopati København er en ekspert inden for baby behandling. Osteopaterne i København gennemgår babyens historik med en dybdegående samtale med forældrene hvorefter der udføres specialiserede test på alle de relevante områder i kroppen. Konsultationen hos osteopaten afsluttes af med manuel behandling af årsagssammenhængene hvor osteopaten til sidst kommer med råd og vejledninger til forældrene med hensyn til deres baby problemstilling. Aarhus Osteopati behandler ugentligt mellem 400-500 babyer på landsplan.

Gode råd til den første rejse med babyen

børnefødder

Annonce

Planlægger I som forældre jeres første rejse med jeres baby, så er der mange god råd til, hvad man kan gøre for, at turen bliver lettere. Hvis rejsen skal gå til varmere himmelstrøg og I skal ud at flyve, så findes der gode tips til, hvordan den bedst kan klares. Læs med her.

Når man skal ud at flyve, specielt de længere ture, så er det hårdt for babyen uanset om barnet er et par måneder eller næsten et år. Trykket i flyet, kan nemlig påvirke babyen, lige så vel som det også kan påvirke voksne mennesker og kroppen.

Hvis ikke destinationen er så vigtigt, men snarere at der bare er dejligt varmt der, hvor at man rejser hen, kan man med fordel vælge en destinationen som ikke kræver en lang flyvning. Hvis man derimod skal til Asien, USA eller andre destinationer som har en længere flyvning, kan det være en god idé at flyve om natten.

Når du skal flyve med en baby, er det også værd at se om man det er muligt at få et bassinet på flyet, som skal bestilles i god tid. Herudover er det en god idé at have nogle legesager og andet underholdning med til barnet. For flere gode råd, kan man finde masser af vejledning på nettet, til når den første rejse med baby skal foregå.

Babytøj som genbrug

Der er ingen tvivl om, at de kære små vokser hurtigt og derfor skal de have nyt tøj rigtigt ofte. Men det kan være dyrt, sådan at købe nyt tøj hele tiden, når barnet hele tiden bliver for stor til det ene efter det andet sæt tøj. I stedet for at købe nyt tøj hele tiden og eventuelt smide det gamle ud, så kan man med fordel sælge det brugte babytøj som genbrug. Der findes mange steder på internettet og de sociale medier, hvor at man kan lægge tøj til salg, herunder babytøj.

Nogle gange handler folk fra hele Danmark på disse sider, og det kræver nogle gange at man er nødt til at sende tøjet. Der findes mange forskellige fragtfirmaer, men det kan være fordelagtigt at vælge GLS. Når man sender en pakke med GLS, så kan man følge pakken med GLS tracking, sådan at man altid har styr på, hvor at pakken befinder sig.

Med GLS får modtageren også mulighed for at vælge om pakken skal leveres derhjemme, eller til en af de udvalgte pakkeshops som bruger GLS.

Når man vælger at genbruge, blandt andet tøj, er man også med til at fremme bæredygtighed. Desuden kan man gøre en rigtig god handel. Da børn hurtigt vokser ud af deres tøj, kan man med fordel sælge det igen, og der kan være nogle forældre derude som lige netop er på udkig efter produktet man sælger. Tøj, bleer og babyudstyr koster penge, men man kan altså spare noget ved at købe genbrug.

Det er ikke kun tøj som kan genbruges, både barnevogne, legetøj og andet babyudstyr, kan være en mangelvare hos nogen som er på udkig, derfor kan genbrug være relevant.

Disse ting vil overraske dig, når du bliver forældre

pool

Annonce

Står du overfor en kommende forældrerolle eller er du lige blevet forældre? At få et barn er nok et af livets mest bemærkelsesværdige øjeblikke, og et barn vender ofte livet fuldstændig på hovedet. Nogle ting ved børn er fuldstændig som man regner med og nogle ting kommer helt bag på en. Måske har du allerede opdaget nogle ting som du synes var meget overraskende eller også har du dem stadig i vente. Her får du et bud på nogle sjove og forbavsende ting som vil overraske dig når du bliver forælder.

Der er mange nye ting som man skal forholde sig til når der kommer en ny baby ind i verdenen. Det er både en spændende og foruroligende tid, hvor man skal lære en masse ting, i hvert fald hvis man er førstegangsforældre. Desuden kan det være svært at tage stilling til alle de ting som der skal besluttes, og alle omkring en har desuden gode råd eller meninger om hvordan alt og ingenting skal gøres. Hvis du får brug for at danne dig et overblik eller blot surfe lidt på nettet om diverse ting og sager, kan du hos erhvervsposten.dk læse blandt andet om hvordan du indretter børneværelset på budget. Og her kommer vi til den første ting, las os springe ud i det.

Babyer koster kassen!

Du har måske hørt andre snakke om hvor dyrt det er at få børn, og slået tanken lidt hen fordi hvordan kan sådan et lille menneske kræve og koste så meget? Men tag ikke fejl! Babyer koster kassen og tager alt den tid du her. Det vil overraske dig hvor meget udstyr og tøj, som det kræver at holde sådan et lille menneske glad og i live. Det kan måske sammenlignes med at få 5 hundehvalpe på samme tid. Forbrugerrådet har estimeret at et barn ca. i gennemsnit koster 750.000 kr fra det bliver født til det er 18 år gammelt. Det er altså næsten 1 million.

Du er træt! Virkelig træt!

Du har med garanti hørt fra andre forældre hvor omfattende en baby kan være, og hvor meget den kan påvirke din søvn. Mange forældre er enige om at du ikke oplever den samme slags træthed som du gør i de tidlige år med din baby. Her befinder du dig i en zombielignende tilstand hvor kun kaffe og et varmt bad kan holde dig nogenlunde i live, og hvor alle snakker lidt for højt og drømmen om søvn er et sted i Schweiz.

Kærligheden er større end noget andet

En ting som er helt sikkert. Kærligheden til dit barn vil føles større og mere omsluttende end noget du nogensinde har oplevet før. Det lille menneske som røver dig fra din søvn og dine penge, er det hele værd og du vil opleve at du nok netop bliver det menneske som du har kigget på og svoret du aldrig skulle blive. Den som snakker babysprog, viser billeder til alle og siger ting som ”han er simpelthen den smukkeste baby i verden” og ”vi kan allerede se at hun bliver lige så klog som sin mor”. En baby vender i sin sandhed livet op og ned, og er det ikke bare en vidunderlig ting?

5 grunde til at badminton er populært blandt børn!

badminton populært

Rigtig mange børn holder af at spille badminton og det er der flere helt særlige grunde til at de gør. Lige præcis de grunde kan du læse mere om her. De vil også kunne være med til, at give dig svar på og lige netop dit børn også ville synes godt om badminton.

Fællesskabet

Rigtig mange børn holder af, at gå til en sportsgren hvor der er et godt fællesskab og det er der bestemt i badmintonsporten. Der er mange til at heppe på hinanden og selvom man konkurrerer imod hinanden, så er det med en god sportsånd og man er gode ved hinanden. Derfor er det en rigtig god sport til børn, der holder af at godt sammenhold og fællesskab.

Man kan både spille alene og på hold

Badminton kan spille både som single og som double, det vil sige at man kan spille både alene og på et hold af to personer. Man kan derudover både spille det som mix og delt op i køn. Derfor er der mulighed for at vælge lige den måde at spille på, som tiltaler barnet mest. Det er desuden en nem sportsgren at gå til, fordi den ikke kræver så meget udstyr. Den kræver mest af alt blot en badmintonketcher. Her er en badmintonkecther fra ZERV virkelig god både til en nybegynder og til en øvet.

Det kan spilles hele året

Badminton er også meget populært blandt børn fordi det kan spilles hele året rundt. Man skal derfor ikke holde pause fra sporten, på grund af vejret eller årstiden. Børnene kan dermed få lov at spille hele året, uanset om det er dårligt vejr eller ej. Det er fordi at badminton foregår indendørs i en idrætshal og man er derfor ikke afhængig af tørt eller varmt vejr for at spille.

Man kan konkurrere med andre på sin egen alder og niveau

Når man spiller badminton, så kan man også deltage i konkurrencer. Man deltager i konkurrencer med andre børn på ens egen alder og niveau. Dit barn vil derfor også til stævnerne måde en masse nye børn og muligheder for nye venskaber. Det er bestemt noget børn synes godt om.

Og så er det bare en vildt sjov sportsgren

Udover alle ovenstående grunde, så er er børn også bare vilde med badminton fordi, at det er en virkelig sjov sportsgren. De får lov at bevæge sig og øve deres koordinationsevne når de spiller. I det hele taget, så er børn virkelig glade for at gå til sport og badminton er en sport der er virkelig nem og god at gå til for mange børn. Den er hård, uden at være får hård og man kan spille på lige det niveau man er på.

Hvilke produkter skal være klar, når baby ankommer?

produkter til babyer

Annonce

Der er mange ting, som skal være klar, inden babyen ankommer. Når først han eller hun er kommet ud, går I ind i en lille boble, og ingen husker, at babyolien også skulle være købt. Puslebordet skal være købt, for når I først er kommet hjem fra hospitalet, skal den lille skiftes. Det kan ikke vente, til I har købt puslebord. Allerede nu er der nævnt flere ting, men hvad er de mest nødvendige produkter at have?

Barnevogn eller klapvogn

Dette kan variere rigtig meget, hvilket behov I har. Det handler især om, hvorvidt I bor i et parcelhus eller i lejlighed på 5. sal. Hvis I bor i lejlighed, kan klapvognen være en rigtig god idé. Den er nem at få ned fra højderne. Derudover kan den ofte også pakkes sammen, så den ikke fylder så meget på den begrænsede plads, I har til rådighed. Du kan også få klapvogne med forskellige hjul, alt efter om den skal bruges til aktive løbeture eller blot som et sted, dit barn kan sove.

Bor I med mere plads, kan en barnevogn være en løsning. Den fylder mere, men har også mange gode egenskaber. Den er især rigtig velegnet til helt nyfødte babyer. Den kan ikke på samme måde pakkes sammen, men du kan få nogle mindre barnevogne, som kan klappes sammen. Går du all-in, kan du få et stel med hjul, som kan laves både som klapvogn og puslebord.

Autostol

En anden vigtig ting, I skal have styr på, inden baby kommer, er autostol. Den er vigtig, allerede når I skal hjem fra hospitalet. Den kan ikke udskydes. Autostolen er også god, når I skal i mødregruppe, og barnet skal med. Det er en nem måde at transportere sin baby på, da du kan stille din baby og stadig have to hænder til rådighed. 

Babyseng

Sengen kan være en dyr post i budgettet. Men babysenge kan fås i alskens prisklasser. Det handler også om din stil og din indretning. Med en babyseng følger også, at der skal købes madras, lagener, tisselagen, sengerand og sengetøj. Dertil er der selvfølgelig også dynen.

Babyalarm

Når dit barn skal sove både indenfor og udenfor, både dag og nat, er en babyalarm alfa og omega. Den er smart, hvis dit barn skal sove udenfor, og du selv er indenfor. Du kan på den måde følge med i, om dit barn er vågent. Men ofte har de flere egenskaber og kan for eksempel også vise temperaturen der, hvor dit barn sover, eller om dit barn er vågen eller blot laver lyde i søvne. Derudover skal du også tænke over, hvor langt din baby er fra dig i forhold til, hvor langt babyalarmen rækker. Så bor du på 5. sal, og dit barn sover i gården, skal det være en god kvalitet. Babyalarmer kan ligesom alle andre babyting fås i forskellige prisklasser.

Puslebord

Som nævnt ovenfor er puslebordet en vigtig ting, der skal være klar ved hjemkomsten fra hospitalet. Puslebordet handler ligesom babysengen om din stil og indretning. Det skal passe ind på badeværelse, børneværelse eller soveværelse. Når du køber puslebord, skal du også overveje, om du skal bruge opbevaring i puslebordet, eller om du blot har behov for et puslebord. I forhold til puslesituationen kræver det også en puslepude.

Men når du skal på tur, skal du have en pusletaske med. Den lille version af puslebordet. Her kan du ligeledes finde den i alskens farver og former. Den skal kunne rumme bleer, stofbleer, klude, creme til babynumsen, skiftetøj, sutteflaske og modermælkserstatning. Det kan også være bekvemt at have ammeindlæg med.

Denne liste kan bruges som inspiration, men der er mange flere ting, som også er nødvendige at have, inden baby ankommer.

Derfor er det sundt for børn at lege med perler

glade børn leger

Det er vigtigt at have fokus på udviklingen af børns hjerner, og det at lege med perler kan spille en stor rolle i forhold til dette. Ved at lege med perler er det nemlig muligt at styrke og træne flere evner, som skal bruges senere i livet. Desuden lærer barnet at udfolde sin kreativitet og tænke selvstændigt, samtidig med at det er underholdende og sjovt at lege med perler.

Læs mere om, hvorfor det er sundt for børn at lege med perler nedenfor.

Underholdning

Det at lege med perler er en sjov aktivitet, da det giver mulighed for at eksperimentere og tænke ud af boksen. Det er desuden sjovt for barnet at følge hele processen, fra det får en god idé, til at det fører idéen ud i livet og slutteligt ser det endelige resultat. Det øjeblik en perleplade bliver forvandlet ved strygning er eksempelvis utrolig givende for børn. Derfor er det en super god idé at give dit barn nogle perler til at stryge, så han eller hun kan lave nogle fine perleplader.

Forbedring af finmotorik

Børn udvikler deres finmotoriske evner ved at gribe efter perlerne med deres hænder. Et barn, der har lært i en ung alder, hvordan man holder om eksempelvis perler kan lettere forbedre hans eller hendes finmotoriske færdigheder. Finmotorik udvikles fra en tidlig alder ved at øve færdigheder som at putte perler på en snor eller på en perleplade.

Når barnet har en god finmotorik, kan det nemmere spise med kniv og gaffel, binde snørebånd og skrive senere i livet.

Koncentration

Børn udvikler sig og lærer at fokusere og koncentrere sig gradvist.

Når børn er i et afslappet og fredeligt miljø, kan de koncentrere sig om den aktuelle opgave såsom at lave en perleplade. Det er en opgave, som kræver fuld koncentration. Når barnet lærer at fokusere i sådanne situationer, har det nemmere ved at fokusere senere hen i livet, såsom i skolen. Jo mere de øver sig på at arbejde koncentreret, desto bedre vil de være i stand til det.

Selvtillid

At lave noget med egne hænder vil desuden øge barnets tro på sig selv. Barnet finder ud af, at han eller hun faktisk har mulighed for at udforme noget flot på egen hånd, og noget som andre kan blive glade for at få i gave. Derfor betyder det enormt meget for et barn, at resultatet bliver taget godt imod og gerne bliver båret eller hængt op. På den måde styrkes barnets tro på egne evner.