Home Blog

Køb et legetæppe som din baby kommer til at elske

Køb et legetæppe som din baby kommer til at elske

Annonce

Et legetæppe er fuldstændig essentielt til enhver baby, fordi der i løbet af dagen går mange timer med at ligge, kravle, sove og lege! Det helt store spørgsmål er selvfølgelig, hvordan du sikrer dig, at du får fingrene i et legetæppe, som din baby kommer til at elske.

Det er nemt!

NATURES Collection tilbyder nemlig legetæpper af ægte skind, altså 100% naturlige materialer, som byder på ekstrem blødhed, dejlig varme, en anderledes overflade og et pænt ydre, som ser pænt ud i indretningen. Her kan du læse mere om disse gulvtæpper af skind og finde det legetæppe, som vil blive dit barns nye bedste ven.

3 legetæpper i udvalget

NATURES Collection tilbyder 3 gulvtæpper, som især er velegnede til brug som legetæpper. Det skyldes deres størrelse og look, som emmer af ren natur og kreativitet. Alle tæpperne kan give liv til børneværelset, men de er samtidig lavet i et stilrent design, der kan pynte i stuen og fylde rummet med nordisk charme.

Det Lille Får

Det lille får er et rundt lammeskindstæppe, som ligner et får med horn fra siden. Tæppet kommer i 2 størrelser alt efter, hvor du ønsker at bruge det.

Brun Bjørn

Brun Bjørn er et ægte lammeskindstæppe, som ligner en brun bjørn. Tæppet emmer af ren natur, fordi det ligner et dyr, og fordi det er lavet af naturens materialer.

Isbjørn

Slutteligt må du ikke gå glip af Isbjørn, som er et gulvtæppe, der ligner en isbjørn. Også dette tæppe er lavet af newzealandsk lammeskindspels.

Udover disse 3 legetæpper, så finder du et bredt udvalg af diverse andre tæpper, herunder designer tæpper, store gulvtæpper, koskind, zebraskind og sofatæpper af uldkvalitet.

Ægte lammeskind

NATURES Collections legetæpper af ægte skind er lavet af højkvalitetslammeskind fra New Zealand, som er udvalgt specifikt til formålet, grundet dets velegnethed. Pelsen er fantastisk blød og slidstærk, så tæpperne kan holde til brug hver dag. Pelsen er behandlet, så det er allergivenligt og fri for kemikalier. Så kan alle børn være med og nyde naturen helt tæt på.

Et bæredygtigt legetæppe

Vidste du, at NATURES Collection tænker bæredygtigt, når de vælger deres materialer og produktionsmetoder? De får deres lammeskind fra kødindustrien, hvor pelsen er et typisk biprodukt til produktionen af kød. Ved at vælge et af deres naturlige legetæpper får du et langtidsholdbart produkt, som er blødt, og som ydermere bidrager til at mindske ressourcespildet. Hvad mere kunne man drømme om?

Gør legen endnu sjovere

Med et naturligt legetæppe kan legen kun blive sjovere. Børn har godt af at blive udfordret på sanserne, og ægte pels må siges, at være en sand fornøjelse at røre ved for både børn og voksne! Dertil er pelsen tæt, så tæppet vil yde den rette komfort under hele legen. Med et naturligt touch, så kan legen kun blive endnu sjovere end nogensinde før.

Gå på opdagelse i NATURES Collections pelsede univers og find det gulvtæppe af naturlige materialer, som passer helt perfekt til din baby og dit hjem. På deres hjemmeside finder du ydermere information om pelspleje og meget mere inspiration til, hvordan du kan få glæde af naturen i din indretning. 

Sådan kan du forkæle dig selv efter fødslen

spa treatment

Er du lige blevet forælder? Så har du helt sikkert fortjent noget selvforkælelse. At blive forælder er uden tvivl den største gave her i livet, men det er samtidig også det hårdeste job, du nogensinde vil få. Derfor er det vigtigt, at du husker at skabe små åndehuller til dig selv, hvor du har mulighed for at lade op. Det gør det også nemmere for dig at bevare overblikket og overskuddet som forælder.

Derfor kan det være en fantastisk idé med et spaophold. Her har du mulighed for at komme væk hjemmefra og virkelig få slappet af – og sovet igennem! Hvis du gerne vil finde et lækkert spaophold, kan du finde et godt tilbud på spatilbud.dk.

En hel dag med afslapning

Et spaophold handler naturligvis først og fremmest om at bade i nogle lækre og veltempererede bade. En spa har typisk flere forskellige bade, der har hver deres temperatur eller egenskaber. Blandt andet kan det være et boblebad, et bad med lys eller et bad med nogle særlige lyde.

I en spa finder du typisk også flere forskellige slags saunaer. Det kan både være saunaer med dufte, infrarøde saunaer eller noget helt tredje.

Når du tager på spaophold, er du sikret en skøn dag fyldt med afslappende oplevelser.

Mulighed for behandlinger

Hvis du lige er blevet forælder, kunne du helt sikkert godt trænge til en behandling. Uanset om du har født eller ej, er det en stor omvæltning at blive forælder. Det er også hårdt for kroppen, der oftest kommer i søvnunderskud.

Ligesådan skal en baby også holdes meget det første leveår. Her er det også nemt at komme til at enten stå eller sidde i en stilling, der ikke er særligt ergonomisk. Særligt, hvis du ammer.

Derfor kan det være en fantastisk idé at kombinere dit spaophold med en massage. Det tilbyder langt de fleste spasteder heldigvis.

Få et velsmagende måltid

Under et spaophold har du oftest også mulighed for at få et lækkert måltid på overnatningsstedet. Det er nemlig rart ikke at skulle bevæge sig uden for overnatningsstedets område, når du bliver sulten.

Heldigvis har de fleste spasteder tilknyttet enten en restaurant eller café, der byder på lækker og velsmagende mad og drikke. Det er nemlig intet så lækkert som et solid måltid efter en hel dag i spa.

3 gode råd til at vælge fremtidens bedste aktier

at købe aktier

Annonce

Aktiemarkedet er svært at komme ind i, hvis man står overfor det hele for første gang. Mange ved måske en smule om det fra medierne og lignende, og det vides derfor godt at det ikke er bare lige at vælge de gode og succesfulde aktier.

Det hele kan vende på et øjeblik, og derfor er der altid en vis risiko, når man vælger at købe aktier. Her kommer derfor 3 gode råd til hvordan du kan vælge aktier, som der passer godt til dig, og som samtidig har en fremtid, der ser lys ud.

Én af kategorier af aktier, som er spået en stor og solid fremtid, er aktier der er grønne og bæredygtige. Dem kan du med fordel kigge efter.

Vælg en risiko, som passer til dit temperament

Aktiesalg og handel kommer med en vis portion risiko, som er forskellig fra aktie til aktie. Priserne er variable, og de svinger lidt nogenlunde hele tiden. Der vil være aktier, som har en stor risikoværdi, hvilket betyder at de vurderes til at kunne stige meget hurtigt, men samtidigt også falde lige så hurtigt.

Aktier med en mindre risiko vurderes til at forblive lidt mere på samme niveau værdimæssigt. Mange af dem vil stige i takt med inflationen og andre faktorer, men der vil umiddelbart ikke være de samme drastiske udsving på sådanne aktier. Det er dog ikke sikkert, men historikken og nogle skarpe vurderinger vurderer at risikoen er lav ved disse aktier.

Du skal som køber finde ud af om du har temperament til en høj risiko, eller du er mere til aktier, som ikke er forbundet med de store udsving? Dette er essentielt for hvilke aktier du skal købe.

Den grønne vej er fremtidens vej

Nogle tendenser er kommet for at blive, og det kan være meget fordelagtigt at opdatere sig på dette, før man går ud og køber aktier. Virksomheder, som går i front vil med sikkerhed have aktier, som er mere værd end de, som ikke har udviklet sig i takt med samfundet.

Én af de klart mest populære tendenser over hele arbejdsmarkedet, produktionerne og dermed også aktiemarkedet er grønne tiltag. Bæredygtighed er vejen frem, og derfor vil det med sikkerhed være en god idé at gå efter grønne aktier.

Dem er der en god og sikker fremtid for, som afspejler firmaer, der bestræber sig efter at følge med samfundets udvikling.

Sæt dig godt ind i markedet, og hold dig opdateret

For at give dig selv de bedste forudsætninger for at få succes på aktiemarkedet, så er det en god idé at undersøge hvordan aktiehandel og des lige fungerer. På den måde vil du have en stor forståelse for hvorfor tallene bevæger sig som de gør.

Forståelse for tallenes bevægelser kommer også, hvis du sørger for at holde dig opdateret både på aktier og verdenen deromkring, men lige så meget på nyheder fra finansverden og arbejdsmarkedet. Så kan du opfange op- og nedgange for forskellige aktier en smule før alle andre.

Dukker der kan få legen til at blive endnu sjovere

dukker

Annonce

Legen med legetøj er en stor del af barndommen og mulighederne inde for kategorier af legetøj er mange. Der findes også mange forskellige dukker til børn. Dukker som man kan klæde ud og lege med, og dukker som både henvender sig til små piger og drenge. De fleste piger har engang haft en Barbie dukke at lege med i sin barndom og gerne flere af slagsen.

Barbie dukker hitter stadig

Barbie dukken kom frem tilbage i år 1959 og siden da har den hittet i mange forskellige hjem i hele verden. I dag findes der mange flere slags dukker. For mange er Barbie med til at bringe glæden frem i de unge såvel gamle “børn”. Hvorvidt om det handler om nostalgi eller en nyfunden glæde, så kommer smilet altid frem, når man ser en dukke, som man husker fra barndommen. Barbie dukken afspejler mange livsformer, hvorvidt om det handler om at have et hestestutteri, drømmen om at være en havfrue eller at være en prins eller prinsesse. Alle disse muligheder er med til at give børn muligheden for at udvide deres fantasi og mulighed for mere alternativ læring. Der er ingen der sætter en stopper for fantasien, når det gælder Barbie og alt hendes tilbehør, som følger med i fantasien.

Et helt univers af forskellige livsverdener

Dukken Ken er en trofast følgesvend i Barbie universet. Den maskuline dukke er med til at udvide legen og fantasien om et drømmeunivers for børn. Til alle dukkerne følger der efterhånden en masse tilbehør med. Du kan shoppe meget af det populære Barbie tilbehør online. Der kan du finde alt fra tilbehør til det klassiske dukkehus til dukker der har et andet udseende end normen. For eksempel findes der Barbie dukker, som er hæmmet i deres fysiske tilstand og derfor har brug for hjælpemidler. Disse forskellige former for legetøj giver barnet en forståelse af, at alle er forskellige og at alle kan have i forskellige situationer gennem hele livet.

Tøjskift til enhver lejlighed

Noget nyt der har været med Barbie og Ken, i forhold til andre dukker er, at man ikke behøver at give dem det samme tøj på, hver gang man leger. Der er blevet udviklet mange forskellige kollektioner af tøj til dem. Det gør det derfor muligt at skifte deres tøj jævnligt. Så kan de passe ind i forskellige miljøer og lege.  

Hvilket tøj til børn skal du købe på nettet?

fest og farver

Annonce

Det er en rigtig god ide at købe nogle af sine produkter hjem på nettet, da det hurtigt kan betale sig rent økonomisk. Det er blandt andet derfor, at det er blevet så populært at gøre her i landet. Du kan også vælge at købe noget af dit barns tøj hjem på nettet. I denne artikel kan du få en lille gennemgang af, hvilket slags tøj til børn du sagtens kan bestille på nettet.

Nattøj behøver ikke at passe perfekt i størrelsen

Du kan blandt andet bestille nattøj til børn på nettet uden de helt store problemer. Det behøver nemlig ikke at sidde helt perfekt i størrelsen dette nattøj og det gør derfor heller ikke noget, hvis du ender med at bestille det lidt for stort. På den måde kan barnet også blot vokse ind i tøjet, hvilket er dejligt da mange børn vokser helt gevaldigt – og dette kan hurtigt være dyrt i tøj.

Det eneste du skal være opmærksom på er, at du endelig ikke må købe dette nattøj alt for lille. På den måde vil det meget hurtigt være ubehageligt for barnet at ligge med.

Det dejlige ved lige at købe nattøj til barnet på nettet er også, at man dermed ofte har en del flere muligheder at vælge imellem. Herinde kan du måske finde nattøj til barnet, som har motiver fra deres yndlingsserie eller film. Det kan være meget sjovt for barnet at ligge med.

Billigere engangstøj på nettet

Det er generelt meget billigere at købe tøj til barnet på nettet, hvilket blandt andet er derfor mange forældre vælger at gøre det. Dette er noget man skal huske på, hvis man skal til at købe konfirmationstøj til ens barn. Det er meget dyrt at holde konfirmation og det kan især være dyrt at anskaffe en masse dyrt konfirmationstøj, som barnet trods alt sjældent kommer til at gå med senere igen.

På internettet kan du se mulighederne for at købe noget flot konfirmationstøj hjem til barnet. Hav barnet til at sidde ved siden af dig imens i kigger det igennem. På den måde er du mere sikker på at i finder noget, som barnet faktisk bliver glad for.

Hvis pengene er små, så kan I også prøve at finde konfirmationstøj som brugt i stedet for nyt. Der er ofte gode muligheder for at finde dette, da mange sælger tøjet videre, når de ikke længere har brug for det.

Børn i bilen? – sådan kan du gøre det nemmere for dig selv

åben bildør

Annonce

Det kan være svært med børn i bilen, en lang eller en kort tur skal planlægges nøje. Der skal være de rette sikkerhedsforanstaltninger og så skal der overvejes og vurderes nøje, hvordan og hvornår turen skal køres. Skal der køres når der skal soves middagslur, lige inden eller lige efter? skal du ud på længere ture er det en god idé med snacks, noget kold at drikke og masser af underholdning til bagsædet. Efter en tur med børn og snacks på bagsædet, mudret og beskidte sko eller sten i lommerne. Så trænger bilen også til en god omgang rengøring. Du kan læse mere om alt dette i de nedenstående afsnit og blive klogere på, hvordan du kan gøre turen nemmere for dig og dit barn.

Sådan kan du gøre køreturen god for alle parter

Det er ikke altid at planlægningen holder stik, det kan være du lidt senere på dagen opdager i mangler mælk, bleer eller andre ting som er nødvendige at hente. Her er det lidt en spontan tur og der er oftest ikke tid til at planlægge så meget. Men det er dog også en tur, som generelt heller ikke er så lang og derfor kræver det egentlig heller ikke den store planlægning. Det er værst med de lange ture, specielt hvis der er børn i bilen. Køre du selv, så er tanken om at nå frem og blive færdig med køreturen, den som fylder mest. Med de små på bagsædet er det vigtigt at der er nok underholdning, mad, snacks og noget koldt at drikke. På den måde kan du gøre turen bedst for alle parter. Børnene vil ikke mangle det store, måske lidt benplads og du vil komme igennem turen uden alt for meget brok.

Muligheden for altid at have en ren og pæn bil

Skal du give dit barn snacks, mad eller drikkelse på bagsædet så kan det være en god idé med de rette alternativer. Vand efterlader ikke pletter eller sur lugt, på den anden side er det måske heller ikke det mest interessante, men det er en varm cola heller ikke. Kiks er måske heller ikke det rette valg, i hvert fald ikke, hvis du vil undgå krummer. Uanset om du giver mad og snacks med, som er så “rene” som muligt, så kan du ikke undgå en beskidt bil når du har børn. Her kan det være en god idé med en bilstøvsuger. På det angivne link finder du et udvalg af de bedste bilstøvsugere på markedet. På den måde er du sikker på, at du vil finde en bilstøvsuger der passer til dig, dine behov og dit budget. Har du børn er det en god idé at have en bilstøvsuger selv, så er du nemlig sikker på at barnet eller børnene ikke for trådt krummerne ned i tæpperne eller at sand og madrester kan blive fjernet hurtigst muligt. Så kan du nemlig sørge for at der ikke kommer indgroet pletter og du vil altid have muligheden for at have en ren og pæn bil.

Sådan finder du det perfekte tøj til dit barn

luxkidz

Annonce

Har du også svært ved at finde noget tøj til dit barn, som lever op til alle dine krav? Når man pludselig er blevet forælder, så vil man gerne have det bedste af det bedste til sit barn. Noget der i den grad også gælder tøjet. Og det er der virkelig ikke noget at sige til. Børn skal hele tiden have muligheden for at udvikle sig, og det skal tøjet i den grad ikke sætte en stopper for. Der skal være mulighed for alt det, som dit barn gerne vil udforske.

Plads til leg

Har du enten prøvet, at der er noget tøj, hvor dit barn simpelthen selv siger, at han eller hun ikke vil have det på, eller hvor dit barn konstant smider det, når han eller hun er kommet i institution? Dette er et klokkeklart eksempel på noget, rigtig mange forældre oplever hver dag. Når dit barn er i institution, så er der fuld fart frem med leg og dermed også bevægelse, hvilket altså er noget, tøjet skal støtte op omkring. Så hvis dit barn ikke vil have det på, så det helt sikkert fordi, det ikke er rart at have på, når der leges. Dette er altså et af de vigtigste kriterier, når man skal finde tøj til sit barn.

Tøj til enhver lejlighed

Når du kigger efter tøj til dit barn, vil du så ikke også rigtig gerne have, at det er noget pænt tøj, så dit barn ser præsentabel ud? Det er der bestemt ikke noget mærkeligt i. Det er bestemt ikke unaturligt, at man gerne vil finde en god kombination af komfort og design til tøjet. Men det er rent faktisk muligt at finde denne kombination, som også gør, at det er noget, tøj der kan bruges til alle lejligheder. Dette tøj kan du finde på https://luxkidz.dk/brand/30-petit-by-sofie-schnoor.

Sådan indretter du en børnevenlig stue

børnevenlig stue

Et barn er for langt de fleste mennesker en stor velsignelse, idet et barn ofte bringer en del glæde og energi til husstanden. Er din familie også lige blevet udvidet med et ekstra medlem, er der dog nogle forbehold du samtidigt bør tage. Dette gælder også når det kommer til hvordan du har indrettet dit hjem og din stue. Ønsker du at læse mere om hvordan du indretter en børnevenlig stue, kan du med fordel læse med her.

Tænk over hvor du placerer dine møbler

Det første du kan tænke lidt over, er hvordan dine møbler er placeret. Et barn er ofte fyldt med energi, og kan godt lide at lege og løbe rundt. Af den grund kan det være smart at indrette din stue efter dette.

Dette kan du blandt andet gøre ved at placere dine møbler så du får skabt mest mulig gulvplads, så der bliver plads til sjov og leg. Alt efter hvordan din stue er ud, er dette ofte ved at placere møblerne ude langs væggene.

Herudover kan det også være en god ide at tænke over hvilket materiale dine møbler er lavet i. Blandt andet kan det være en god ide at tænke over at finde en sofa i slidstærkt materiale, så den kan holde til lidt af hvert. Herudover kan det også være en god ide at undgå gulvtæpper i stuen, idet der er en stor risiko for at der bliver spildt eller tegnet på det.

Sørg for at sikkerheden er i orden

Det næste du også kan tænke over er sikkerheden i rummet. Særligt når dit barn bliver større vil det også blive vildere og få flere kræfter. Af denne grund er det en god ide at skrue dine reoler fast i væggen, så du sikrer at den ikke vælter ned over dit barn, når der bliver leget vildt.

Sådan kommer du i form igen efter en fødsel

i form efter fødsel

Det kan være lidt af en omvæltning at få et barn. Når 2 bliver til 3, og hverdagen pludselig byder på tonsvis af bleskift, gylp på tøjet og utallige nætter uden søvn. Der er mange, der gerne vil vende hurtigt tilbage til verden – herunder også den form, man var i, inden man blev gravid. Hvis du står i den situation, så er du landet det rette sted. Her får du nemlig 3 gode råd til, hvordan du kommer i form igen efter en graviditet og fødsel.

Udnyt tiden smart

Det kan være svært at klemme bevægelse ind i en hverdag med en nyfødt – men det er bestemt heller ikke umuligt! Det handler om at tænke smart og udnytte tiden, hvor din baby eksempelvis sover.

Der er også nogle nybagte forældre, der finder det fordelagtigt at lave en aftale om, at når man gerne vil dyrke lidt motion, så kan partneren tage sig af barnet imens.

Kom i form med hjemmetræning

Hjemmetræning skal man ikke kimse ad, for det kan være utrolig effektivt. Du kan for eksempel investere i en spinningcykel til formålet. Vil du udforske udvalget af spinningcykler på markedet, så er denne spinningcykel test det rette sted at kigge: https://forbruger-guide.dk/spinningcykel-test/. Vil du hellere tage en tur på løbebåndet eller klare træningen med et par træningselastikker, så kan du også finde nyttige ’bedst i test’-artikler om netop dette hos Forbrugerguide.dk | Vi guider dig til de bedste produkter.

Hav tålmodighed – og nyd morkroppen

Der er ingen grund til at have travlt med at bringe kroppen tilbage til, hvor den var, inden du blev gravid og sidenhen fødte et barn. Det tager sin tid, og du skal altså væbne dig med tålmodighed. Se det som en oplagt mulighed for at nyde morkroppen og tiden som nybagt forælder.

Osteopat baby behandling i København

Osteopat baby behandling københavn, kolik baby behandling osteopati, refluks baby behandling, behandling baby dårlig søvn, specialist, ekspert, fysioterapeut, osteopatisk behandling

En fødsel hvor babyen kommer til verdenen er noget af det hårdeste den skal igennem. I den niende måned er babyens led og bindevæv ikke udviklet hvilket betyder at de kræfter livmoderen påvirker babyen er enorme. Nakke, kranie og øvre ryg er de områder der udsættes for den største belastning. Herfra udspringer der tolv kranienerver og andre autonome nerver hvis funktion er, at regulere og styre de fleste autonome processer i kroppen. Derfor anbefaler vi at alle babyer skal undersøges ved en specialist osteopat efter fødslen. Læs mere om specialist osteopat behandling af baby i København her.

Kolik baby behandling

Kolik er et af de hyppigste problemstillinger vi ser hos babyer. Normalt i de første seks måneder er babyernes mave-tarm system svagt. Babyen har aldrig fået udefrakommende føde igennem fordøjelses kanalen idet babyen har modtaget næring igennem navlestrengen de første ni måneder. At babyens tarmsystem er svagt og at babyen for første gang modtager mælk fra moren behøver dog ikke at give væsentlige maveproblemer og især ikke kolik. En hård eller lang fødsel kan påvirke de neurologiske områder i nakke og ryg som styrer og regulerer mave-tarm systemet. Her ser vi ofte at vagus nerven (fordøjelsesnerven) fra hjernestammen (øverst i nakken) er påvirket oppe i nakke og kranie området netop efter fødslen.

Refluks baby behandling

Refluks er en betegnelse over unormal gylp eller opkast af baby efter spisning. Gylpen af mælken efter amning er helt normal og ikke problematisk, men når størstedelen af modermælken kommer retur efter amningen så er der tale om dysfunktionel refluks hos babyen. Hvis babyen har problemer med synkefunktion, styret af glossopharyngeal nerven (kranienerve fra nakken), eller problemstillinger i kranie og nakke relateret til vagus nerven så kan babyen ofte ikke holde føden nede i mavesækken efter spisningen. Der kan ligeledes også være tale om en skjult refluks, hvor babyen umiddelbart ikke har unormal gylpen eller opkast hvor symptomerne oftest opleves som gråd forbundet med putning eller søvnproblemer. Årsagerne til dette stammer fra dysfunktion i lukkemusklen mellem spiserør og mavesæk, hvor tilbageløbet forekommer når babyen ligges ned i forbindelse med søvn.

Baby behandling dårlig søvn

Søvnen er noget af det vigtigste for en baby i babyens første leveår. At komme til verdenen er en stressende og i mange tilfælde traumatisk oplevelse for en baby. At babyens sanser pludselig skal forholde sig til ydre stimuli kræver enorm energi fra det lille væsen hvorfor babyen skal opleve stort behov for at sove. Derfor er søvnen rigtig vigtig for babyer i babyers første leveår. I søvntilstand sker der ligeledes mange autonome processer hvor det autonome nervesystem udvikler og styrker babyernes organsystem. Behandling af babyers autonome nervesystem, hormonsystem, organsystem såvel som kranie- og skeletsystem kan derfor være meget nyttigt for en baby.

Specialist i baby behandling i København

En osteopat ved Aarhus Osteopati København er en ekspert inden for baby behandling. Osteopaterne i København gennemgår babyens historik med en dybdegående samtale med forældrene hvorefter der udføres specialiserede test på alle de relevante områder i kroppen. Konsultationen hos osteopaten afsluttes af med manuel behandling af årsagssammenhængene hvor osteopaten til sidst kommer med råd og vejledninger til forældrene med hensyn til deres baby problemstilling. Aarhus Osteopati behandler ugentligt mellem 400-500 babyer på landsplan.