Home Blog

Dette definerer en sund familieøkonomi

Familie og økonomi

Sponsoreret indhold

Når man vælger at stifte familie, så vil man helt automatisk skulle forholde sig til en lang række nye ting. Hidtil har du kunne nøjes med at tænke på dig selv og din partner, men nu er der pludselig også et barn eller to, som regner med dig. I den anledning kan det bl.a. blive nødvendigt at foretage nogle økonomiske ændringer mht. budget, prioriteringer m.v.

I artiklen vil vi forsøge at definere den sunde familieøkonomi, så du har en idé om, hvad du skal leve op til. Og lad os med det samme slå følgende fast; man kan sagtens have en sund økonomi, selvom man ikke indkasserer 100.000 kr. i løn om måneden.

Der skal lægges et nyt budget

Økonomi er sjældent det, der fylder mest, når man venter barn og er klar til at stifte familie. Det er ikke desto mindre vigtigt, at det økonomiske spiller, hvis både forældre og børn skal trives.

Er der ikke en sammenhæng mellem budget og det faktiske forbrug, så vil det kunne forårsage store frustrationer, stress og bekymring hos forældrene. Og dette vil helt naturligt påvirke de små, idet mor og far ikke har så meget overskud.

Grundet ovenstående skal der lægges et budget, der tager højde for alle de udgifter, der er forbundet med børn og familieliv. I barnets første leveår skal der bl.a. afsættes penge til autostol, sengetøj, tøj, puslebord, barnevogn og meget mere. Sidenhen vil der opstå udgifter til dagplejer / vuggestue etc.

Rentetunge lån gavner ikke familiens økonomi

Som forælder til et eller flere børn kan du nemt og hurtigt komme til flere penge. Du kan nemlig til hver en tid – hvis du ikke er registreret i RKI – optage lån på nettet. Desværre er de hurtigste lån, herunder kviklån, typisk også de dyreste, hvorfor sådanne lån bør undgås.

Det er som udgangspunkt ingen skam at låne penge til formål som køb af bil, tilbygning, rejser osv. Lånet skal bare helst ikke få en alt for stor indvirkning på familiens økonomiske fremtid. Ønsker du info om, hvad det koster at optage et privatlån i dag, så opdag de aktuelle muligheder hos Santander. Der kan optages privatlån til stort set alle formål, og renten er ofte lav, hvis man låner de rigtige steder.

Disse elementer bør også indgå i familieøkonomien

Foruden at lægge og overholde budgetter samt ikke at optage dyre lån, så er der også nogle andre elementer, der bør indgå i familiens økonomi. Det drejer sig om følgende:

  • Der skal være afsat midler til uforudsete omkostninger
  • Der skal betales regninger til tiden (brug evt. PBS)
  • Der kan oprettes børneopsparinger (hvis der er økonomisk overskud til det)
  • Der bør være fokus på at indfri dyre lån først (hvis flere lån)
  • Der bør holdes en god dialog med bankrådgiveren (kan være til store hjælp)

Hvilke elementer er uundværlige i din økonomi?

Gode idéer til sommerferie med børn

pool

Når man har børnene med på ferie, så vil der helt naturligt være mere fart på. Alle i familien skal dog have muligheden for at kunne få slappet af. For mange er sommerferien der, hvor man kan lægge det hårde arbejde bag sig for en stund. Om ikke andet indtil det starter op igen. Her er et par råd til, hvordan man kan nyde godt af en sommerferie med de små.

Dansk sommerferie med børn

Man behøver ikke tage udenlands for at holde sommerferie. Er vejret godt, så er der mange steder i Danmark, hvor man kan få oplevet feriestemningen. Man kan for eksempel tjekke, hvad leje af poolhus koster. Holder vejret godt, så er det noget, der nemt erstatter en ferie sydpå, hvor poolen er den primære bookingårsag. Her kan de små stadig få lov til frit at plaske frem og tilbage i vandet.

Det afslappende alternativ

Er man til de mere stille, kulturelle oplevelser, så er storbyferier i Danmark også en mulighed. Du finder ikke noget Eiffeltårn herhjemme, men der er en masse andet, som vores egne rammer kan tilbyde. Det kan også betale sig at researche lidt omkring privat sommerhusudlejning. Her kan der være mange billige løsninger for familier, der ikke har behov for at tage på den store rejse sydpå.

Inspiration til ferieoplevelser

Hvis man har mulighed for det og mod på det, så kan det betale sig at kigge på, hvad omkostningerne ved en kør selv-ferie vil være. Det kan vise sig at være billigere, end hvis man skulle flyve til destinationen. Det er afhængigt af, hvor man gerne vil hen, og hvor mange flybilletter man skal bestille. De sparede penge kan man så bruge på oplevelser til at gøre ferien ekstra spændende for både jer og de smp. Ellers bør man tage beslutningen om destination i samarbejde med hele familien. Det kan være smart sammen at reflektere over, hvad man ønsker at opleve i en ferie. Er man en rigtig aktiv familie, så kan det være for eksempel være fordelagtigt at kigge ind i, hvad det koster at tage på skiferie. Så længe der er børnevenlige faciliteter, behøver det ikke være noget, der skræmmer en. Tværtimod kan det være utrolig sjovt. Alle i familien vil lære noget nyt, og måske vil børnene tigge om at tage tilbage næste år.

Tips til ferie med børn

Selvom man har børn med, så betyder det ikke, at hele ferien skal handle om dem. Det er vigtigt også selv at kunne nyde godt af den velfortjente fritid. Derfor kan det være en idé at tage steder hen, hvor der er noget, man som forældre er glade for. Måske kan man endda tage på udflugter, hvor man kan dele viden og engagere børnene i det, som man selv har set frem til at opleve. Når man har de små med, så er det vigtigt at sørge for, at pakningen starter tidligt. Der er mange ting, der skal med. Der er altså mange ting, der kan glemmes. Det er smart at starte på udformningen af en pakkeliste lang tid før selve rejsedatoen.

Vuggemotor – Alt du skal vide om en vuggemotor!

Leder du efter en vuggemotor? Skal du bruge en snarest? Er du blot lidt forvirret over, hvad det er? Eller måske vil du gerne vide, hvad en slyngevugge er?

Hvis du har hørt ordene, fordi du snart bringer en baby til verden, eller hvis du kender nogen, der gør, og du er ked af, at du ikke ved, hvad det er, skal du bare tage det roligt, for du kan få meget mere information om emnet ved at læse med herunder.

Hvad er en vuggemotor?

En vuggemotor er blot det, som ordet indikerer. Det er en motor til en vugge, der kan gøre at den vugger op og ned, hvilket din lille baby kan finde noget ro og tryghed i.

Det lyder måske sjovt eller kompliceret, men det er i bund og grund bare en motor, der kan stå i stedet for dig, hvis du gerne vil have en lille pause fra at skulle rokke din baby i favnen eller i vuggen.

En slyngevugge lyder måske også meget anderledes fra en almindelig vugge, men det er ligeledes ikke særligt kompliceret – det er blot en vugge, der er designet på en anden måde end en vugge, der står på gulvet. En slyngevugge kan hænges fra loftet, og ser lidt anderledes ud, men ellers er det en helt normal vugge med nogle lidt smartere features.

Hvad skal jeg bruge en vuggemotor til?

Du skal faktisk bare bruge din vuggemotor til at give din baby noget tryghed, og du skal bruge den til at give dig og din arm pause, så du ikke får krampe af at få dit barn til at sove i en periode, der måske i forvejen kan være svær at komme igennem. Desuden vil den sørge for, at din lille baby sover trygt og har det dejligt i slyngevuggen.

Sådan finder du den rigtige vuggemotor

Når du skal finde den rigtige motor til at vugge dit barn, kan du lede på nettet, hvor du kan finde en masse spændende ting. Hvis du søger på vuggemotor, kommer der garanteret en masse sider frem, og hvis du kigger på de sider, vil du helt sikkert finde nogle motorer, der passer til din vugge.

Derefter skal du bare tænke dig godt om, og så skal du købe den, du synes der virker god og stabil, så din fremtidige baby kan få noget søvn, og din arm ikke behøver at blive træt!

En hyggelig dag med børnene – 3 gode idéer

Er det blevet tid til, at der skal hygges med børnene en hel dag? Er du tom for inspiration og idéer til, hvad dagen kunne stå på? Så frygt ej. Her hos Lillebarn.dk giver vi dig herunder 3 gode idéer til, hvad I kan lave, når der skal hygges en hel dag.

Spørg dit barn hvad barnet har lyst til

I første omgang mener vi, at det er vigtigt, at man husker at spørge sit barn, hvad det har lyst til. Barnet har ofte nogle forestillinger om, hvad en hyggedag indebærer, som man med fordel kan lytte til. Skulle barnet eksempelvis have lyst til at tage ud og lege i skoven, så kan det være en fantastisk måde at få en dag til at gå på. På samme tid vil barnet kunne bruge en masse energi på sund vis.

Vores første tip er derfor, at du hører dit barn ad, hvad det har lyst til at lave. På den måde sikrer du dig også, at I laver noget sammen, som barnet bliver glad for.

Tag ud og spis (det behøver ikke at være dyrt!)

Det kan være en fantastisk god oplevelse at tage ud at spise sammen. Selvom mange nok straks tænker, at det lyder dyrt, så behøver det faktisk ikke at være helt vildt dyrt. Vælger man eksempelvis at tage ud og spise en lækker burger eller lignende, så plejer man som regel at kunne få en fantastisk oplevelse til relativt få penge.

Det handler ikke for barnet om at komme ud og spise de dyre steder, som det måske i højere grad gør for voksne. Det handler derimod om nærværet samt hyggen i at tage ud fra vante omgivelser og få noget lækkert at spise.

Gør dagen til et eventyr

Hvis dagen skal være mindeværdig for dit barn, så kan du overveje, hvordan selve dagen kan gøres eventyrlig. Det kunne eksempelvis være ved hjælp af flere overraskelser i løbet af dagen, eller ved at besøge flere forskellige steder samme dag, uden at barnet på forhånd ved, hvad dagen skal gå med.

Der skal ofte ikke ret meget til, for at man kan overraske sit barn glædeligt. Tænk derfor over, hvordan dagen bliver så eventyrlig som muligt. Det vil uden tvivl være med til at sikre, at dit barn får en god oplevelse, der kan huskes langt ud i fremtiden.

Læs også:

Forældre må gerne forkæle dem selv – 3 gode idéer

forældre må gerne have det sjovt

Står du og dine partner som nybagte forældre? Så har I sikkert også brug for en lille pause fra at være forældre og en hurtigt mulighed for lidt selvforkælelse.

Der er mange måder at forkæle sig selv på, og det kommer jo egentlig meget an på, hvad I finder mest ro i, og hvad I vil føle er selvforkælelse. Her kan I finde lidt inspiration til, hvordan I kan forkæle jer selv – for forældre har også fortjent lidt forkælelse.

#1 Nyt tøj!

En shoppingtur er nok tiltrængt for de fleste forældre, som i lang tid ikke har fokuseret på sig selv, så derfor skal man slet ikke have dårlig samvittighed over at tage ud og købe noget nyt tøj.

Selvom det at shoppe måske kan virke lidt ligegyldigt, er det bare en rigtig god måde at forkæle sig selv på, for det jo egentlig kun er dig, som får noget ud af det. Men det er ikke egoistisk – det er tiltrængt og velfortjent.

Hvis du dog stadig har lidt dårlig samvittighed over at bruge de penge på dig selv, fremfor din lille nye baby, kan du jo ikke på et Billi Bi udsalg, hvor du kan få nogle lækre ting for billige penge – fordi det netop er på udsalg.

#2 En lækker middag

Noget, som er en rigtig godt ide, hvis man som forældre har brug for en lille pause og lidt forkælelse, er selvfølgelig en lækker middag. Når man har børn og familie at se til, er det måske ikke så meget tid, man har til romantikken, og derfor er det også helt oplagt at tage ud og spise en romantisk middag sammen. Så er det noget, man gør sammen, og så kan man måske finde tilbage til den romantiske gnist, som måske har stået lidt stille, fordi det er nogle andre ting, som fylder.

#3 Forkæl hinanden

I forlængelse med at shopping kan være en god måde at forkæle sig selv på, kan I også vælge at forkæle hinanden. I ved, at I begge har meget at se til, og at I begge har brug for at blive forkælet lidt, og så er det meget passende, at I giver hinanden en lille gave.

Hvis man tilfældigvis ved, at ens partner i lang tid har ønsket sig et bestemt fodtøj, er det ikke nogen dårlig ide at give det som gave – og så er det bare den perfekte både at forkæle sin partner på.

Sådan finder du den bedste babyalarm

babyalarm test

Hvis du på nuværende tidspunkt er på udkig efter en babyalarm, så kan du med fordel læse videre. I dagens artikel kigger vi nemlig nærmere på, hvad der er vigtigt at have in mente, når en ny babyalarm skal købes.

Der findes mange forskellige producenter og mærker indenfor babyalarmer, og derfor forstår vi godt, hvis du synes det er en anelse forvirrende at finde ud af, hvilken man skal købe. Denne artikel bør dog ikke ses som en decideret babyalarm test – sådan en test kan du læse her: https://www.babyalarm-test.dk/

Hvor meget ønsker du at betale for en ny babyalarm?

For at finde frem til den optimale alarm, så bør du først og fremmest kende til dit eget budget. Du kan finde alarmer i alle prisklasser. For derfor at snævre feltet en anelse ind, så det bliver lettere for dig at vælge iblandt de mange muligheder, så anbefales det, at du har en nogenlunde idé om, hvor meget du ønsker at betale.

En ny babyalarm behøver ikke nødvendigvis at være dyr. Der findes et hav af producenter såsom Philips og Motorola, som producerer dem til relativt overkommelige priser. Det kommer dog fuldstændigt an på dit budget hertil, og derfor lyder vores første anbefaling på, at du finder ud af, hvad du ønsker at investere.

Læs anmeldelser af babyalarmer på nettet

Som forbruger har du rig mulighed for at finde en masse tests og anmeldelser på nettet. Det kan du med fordel gøre, da du her kan få førstehåndsberetninger om brugere af de givne babyalarmer. Derudover kan du læse dig til, om du står i nogenlunde samme situation, som afsenderen af anmeldelsen.

Du bør dog være opmærksom på at finde de anmeldelser og tests, som er blevet foretaget i virkeligheden. Mange hjemmesider lister kun forskellige alternativer op, uden egentlig at have prøvet babyalarmerne af. Find derfor troværdige hjemmesider at læse fra, når du skal læse en babyalarm test.

Hvad er det vigtigste at kigge efter, når man skal købe en babyalarm?

Dette spørgsmål er svært at besvare uden at kende til det egentlige behov. Kvaliteten skal naturligvis være i top, så du ikke står med en ødelagt alarm efter blot et halvt år. Omvendt skal du naturligvis ikke bruge så mange penge, at du ikke kan overskue din privatøkonomi.

Derudover er rækkevidden utrolig vigtig at kigge på. Din babyalarm skal højst sandsynlig have en relativt lang rækkevidde, og du må derfor ikke gå på kompromis her. Det samme er tilfældet med batteritiden. Hvor mange timer kan din babyalarm klare per opladning? Disse parametre er vigtige at holde for øje.

Slutteligt kan der være forskel på, om alarmen skal oplades via ladestik eller ladestationer. Det er en smagssag, hvad man er mest til, og vi ville blot nævne den, så du allerede nu er opmærksom på denne forskel.

Du kan spare penge ved at købe din babyalarm online

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at du på nettet finder det største udvalg af babyalarmer. Her kan du på samme tid også spare væsentlige beløb. Der findes en masse forhandlere af alarmer på nettet, og det betyder, at der ofte er priskrig. Som forbruger er det naturligvis meget fornuftigt, da du derved hurtigt kan finde frem til det billigste alternativ for dig.

Gode råd til at rejse med børn

rejse med børn

Elsker du at rejse, og vil du ikke lade din rejselysten blive stoppet af det faktum, at du nu har fået børn? Børn har skam også en masse glæde ud af at få lov til at rejse og opleve nye kulturer. Derfor får du her en række gode ideer til, hvordan du nemmere kan komme til at rejse med børn.

Tænk på prisen

Det er ikke nogen hemmelighed, at det kan være dyrt at have børn og en af de tidspunkter, hvor det især bliver dyrt at have børn, er når man rejser. At rejse er allerede dyrt i forvejen, og når man er ude at rejse med børn, så bliver tingene ofte ekstra dyre.

Du kan undgå dette blandt andet ved at benytte dig af afbudsrejser. Man kommer på den måde godt nok til at rejse i sidste minut, men man kan spare en hulens masse penge ved at benytte sig af afbudsrejser, fordi disse rejser ofte er sat afsindigt langt ned i pris.

Når man benytter sig af afbudsrejser, så handler det dog også om at have så meget planlagt hjemmefra som man overhovedet kan. Hjælp derfor dig selv med at lave lister over ting, du skal have pakket, hvis turen tager til et varmt sted eller et koldt sted. Hav eventuelt også gerne en lille kuffert pakket med det mest nødvendige. På den måde er det nemmere at komme hurtigt ud af døren, når man skal ud og rejse med børn.

Tænk på gode børnefaciliteter

Børn er sjældent interesseret i de samme ting som voksne mennesker er og der skal ofte også en del mere til at underholde ungerne, end der skal de voksne. Det er samtidig en god ide at vælge et hotel eller opholdssted, hvor personalet er vant til at håndtere børn og kan tage sig særligt godt af dem og deres personlige behov.

Vælg derfor meget gerne at bo på familiehoteller når det end er muligt. På den måde sikrer du dig, at dine børns særlige behov er bedre opfyldt.

Man kan ofte finde nogle gode familiehoteller, når man blot kigger lidt grundigt efter dem. Og nogle gange behøver ikke engang at lede så grundigt! Nogle gange er alt, hvad der skal til, en hurtig søgning på nettet.

Hvis der er flere forskellige familiehoteller i det samme område, så kan du med fordel sammenligne de forskellige familiehoteller både i pris, lokation og anmeldelser. Især lokationen kan være meget vigtigt, når man er ude at rejse med børn. Det er trods alt de færreste, der synes, at det er særligt sjovt at rejse i lang tid i en metro med små børn. Og børn har det desuden også med at blive hurtigere trætte end de voksne og skal derfor være tæt på hotellet.

Gode råd til at huske dine aftaler

tandlæge aftale

Nogle aftaler er vigtigere end andre, men fælles for dem alle er, at de alle skal huskes. Du vil nødig have en irriterende bøde, en sur ven, en utilfreds kæreste eller noget endnu værre.

Så husk dine aftaler, det kan være utrolig vigtigt. En kalender, måske en digital kalender, kan være med til at hæmme dit handicap.

Det handler naturligvis om overblik, og så handler det om ikke at overbooke dig selv. Du kan kun være et sted på en gang.

Husk tandlægetiden

Det helt nødvendige at huske er selvfølgelig læge, tandlæge, kiropraktor mv. Det kan i værste tilfælde ende med en både, hvis du ikke møder op.

Så gør dig selv en tjeneste og hav i det mindste styr på de dyre aftaler. Det kan også være møder eller lignende, men I denne artikel fokuseres der på private aftaler.

En god måde til at undgå dumme bøder til din tandlæge kan være ved at få dem til at sende en påmindelse. Det gør de f.eks. ved Tandlægerne Fredensborghus. Her gør de opmærksom, så du ikke ender med en irriterende bøde, du helst ville være foruden.

Så det kunne være du skulle skifte din tandlæge og få dig en påmindelse, så du ikke kommer for sent.

Få styr på din kalender

Dine aftaler er dit ansvar. Så få styr på din kalender. Få dig eventuelt en digital kalender, så har du den altid ved hånden.

Den kan jo indstilles på telefonen, så den ringer eller vibrere, når du skal til at komme ud af fjerene. Det kan være et dejlig skub, som mange af os kan have brug for, så vi når det hele.

Og når du så får styr på, hvordan du sætter gang i den digitale kalender, skal du huske to ting. Husk at bruge den lige så snart, du laver en ny aftale. En kalender fungerer kun, hvis du bruger den.

Og så skal du huske at have din telefon mede dig.

Planlæg med omtanke

En helt anden måde, du kan huske din aftaler på, er ved at aftale mindre. Vupti, så bliver der pludselig mindre at huske på.

Du kan ikke være over det hele på en gang, og kun meget få ting er så vigtige, at de ikke kan vente til næste uge. Måske du skal begrænse dine aftaler lidt, så der er tid til det hele.

Populære hobbyer når man er på barsel

garn barsel hækling

Er du lige nu på barsel, eller kan du meget snart se frem til en barselsperiode? Så er du med sikkerhed på udkig efter nogle nye hobbyer eller aktiviteter, som du kan tage dig til. Det kan være rart at have noget at se til, når den lille sover, og derfor har vi her hos Lillebarn.dk valgt at kigge lidt nærmere på, hvad det er for nogle hobbyer og aktiviteter, der generelt set bliver populære, når man går på barsel.

Vi har forsøgt at sætte listen op således, så der er noget for mere eller mindre alle. Vi håber derfor, at du finder god inspiration i vores skriv.

Har du prøvet at strikke?

At strikke lyder måske gammeldags – men det er det faktisk langt fra. Rigtigt mange danskere er begyndt at strikke, og kigger man på aldersfordelingen af danske strikkere, så viser det sig faktisk, at de unge er kommet rigtigt godt efter det. Flere og flere unge er begyndt at strikke, og derfor hænger det ganske godt i tråd med, hvor meget garn der sælges på nettet.

Der er kommet et hav af webshops til i Danmark, som sælger garn på nettet til gode priser. Skal du derfor i gang med at strikke eller at hækle, så kan du med fordel tage et kig på, hvad det er for et udvalg, du kan komme i nærheden af på nettet. Her vil du finde de absolut skarpeste priser på garn.

Babysvømning er en sikker vinder

Babysvømning sikrer at både du og dit barn får noget aktivitet. En tommelfingerregel er, at babyer normalt kommer til babysvømning første gang, når de blot er 5-8 uger gamle. De kan endvidere fortsætte med at være til babysvømning helt frem til at de er blevet 3 år gamle. Der er derfor rig mulighed for at få et hav af gode oplevelser med sit barn nede i det lokale svømmebassin for babyer.

Hvor lang tid er det siden, at du har læst en bog?

Du vil naturligvis opleve at være træt under din barsel. Derfor kan det godt være svært at overskue, hvis man skal gå i gang med at læse bøger. Det kan dog være en rigtig god måde at holde sin hjerne i gang på. Sørg for at vælge nogle bøger, som du synes vil være spændende at læse til ende. Det er en dejlig følelse at have læst en god bog, og det kan endvidere være med til at sikre en bedre nattesøvn.

Valg af børneseng: 6 gode grunde til at vælge en halvhøj seng

halvhøj seng til børn

En halvhøj seng er en seng, der – som navnet antyder – er løftet et pænt stykke over jorden. Således kan den bedst betegnes som en mellemting mellem en højseng og en almindelig børneseng.

Fordelene ved en halvhøj seng er mange.

I sidste ende er det dog et spørgsmål om præferencer, hvad barnet foretrækker. Og netop derfor har vi skrevet denne guide. Her kan du nemlig få et indblik i, hvilke fordele vi ser ved en halvhøj seng:

… hermed kan du tage en god snak med dit barn for derved at afklare, om en halvhøj seng er det rette valg for netop din lille dreng eller pige!

1. Du kan udnytte pladsen på børneværelset bedre

Den første gode grund til at vælge en halvhøj seng er det overordnede faktum, at sengen på sin vis skaber mere plads på værelset. Idet dér er plads under sengen, udnytter du nemlig højden i rummet bedre, så du pludselig har langt mere gulvplads.

Den ekstra gulvplads kan du bruge til mange forskellige ting. Vi tager fat i et par af dem, i de næste to afsnit!

2. Du kan indrette pladsen under sengen som en hyggelig hule

Pladsen under den halvhøje seng kan du eksempelvis indrette som en hule. Mange forhandlere af halvhøje senge sælger nemlig også forhæng, som du kan hænge rundt om sengen. Hermed kan dit barn få en dejlig lille hyggekrog.

Der er noget hemmeligt over hulen, hvilket vil tiltale mange børn. Den giver nemlig rige muligheder for at trække sig lidt tilbage og eksempelvis være helt alene med vennerne.

3. Pladsen under sengen giver fantastiske opbevaringsmuligheder

Hvis en hule ikke lige er sagen, kan dit barn også “bare” bruge pladsen under den halvhøje seng som ekstra opbevaringsplads.

Dette er måske særligt en fordel for dig som forælder. For vi kan nok alle nikke genkendende til, at det er nemmere at holde orden på værelset, hvis dit barn rent faktisk har adgang til ordentlige opbevaringsmuligheder.

Du kan eksempelvis stille en kommode, en lav reol og/eller opbevaringskasser under den mellemhøje seng.

4. Den giver mulighed for en rutchebane på værelset!

En halvhøj seng giver ikke bare ekstra plads, som du kan bruge til alverdens ting. Den skaber også fornyede muligheder for leg oppe fra selve madrasdelen.

… Du har nemlig mulighed for at købe en halvhøj seng med rutchebane.

Rutsjebanen vil sikkert vække stor begejstring blandt barnet og dets venner. Og for dig som forælder kommer der den ekstra fordel, at det måske bliver lige en anelse nemmere for dit barn at stå op om morgenen, når der er mulighed for at rutche ud af sengen!

5. Den er sjov uden at være så farlig

Jo højere man bliver løftet over jorden, jo mere kan man naturligvis slå sig, hvis man falder ud af sengen.

Dette er en hel naturlig ting at have med i dine overvejelser, når du vælger børneseng. Især hvis dit barn har tendens til at sove uroligt om natten – og måske sågar går i søvne.

Sammenlignet med eksempelvis en højseng eller køjeseng, er en halvhøj seng dog ikke nær så høj. Derfor er skaden også dét mindre, hvis der skulle ske et uheld.

6. Den behøver ikke at koste en formue

En sidste betænkelighed du kunne have ved at købe en halvhøj seng er måske, at du tænker, den er dyr?

Det behøver dog ikke at være tilfældet.

Halvhøje senge findes naturligvis i luksusklassen – til priser på den gode side af 10.000 kr. Men du kan også finde halvhøje senge fra velrenommerede brands såsom Flexa og Hoppekids helt ned til 2-3.000 kr.