Home Blog

Inspiration til aktiviteter for børn

aktiviteter lillebarn

Mangler du fra tid til anden inspiration til, hvad dine børn kan lege? Måske er du lærer eller vikar for mindre klasser, og du ønsker fra tid til anden at kunne introducere børnene for nogle nye lege?

Hvis det er tilfældet, så kan denne hjemmeside anbefales: http://aktivitetsbasen.dk/

Her bliver der med jævne mellemrum opdateret med nye lege og aktiviteter, som er sjove for børn at lære.

Leg er sundt for børn

De fleste børn bevæger sig, når de leger. Det er i sig selv sundt. Det er dog også ekstremt sundt for de indbyrdes forhold børnene imellem, når de leger sammen. Leg og aktiviteter er med til at sørge for venskaber på tværs af klassen, og derudover giver du som vikar/lærer børnene inspiration til, hvad frikvartererne kan gå med.

Herfra lyder opfordringen i hvert fald, at man altid har en leg/aktivitet i baghånden.

Kender du lege, som børn bør kende til?

Hvis du kender nogle lege, som ikke fremgår inde på Aktivitetsbasen.dk, så tøv ikke med at sende dem herunder i kommentarfeltet. På den måde kan vi her på siden skabe en inspirationstråd med et hav af aktiviteter samt lege, som andre frit kan benytte sig af.

Få tiden til at gå med diamond painting!

diamond painting danmark

Fra tid til anden kan det godt være svært at få tiden til at gå. Den nuværende situation gør, at rigtigt mange danskere må blive indenfor, og derfor kan det være relevant at kigge på nogle af de aktiviteter, man kan foretage sig derhjemme, og som kan få tiden til at gå en smule hurtigere.

En af de nyere aktiviteter, der på det seneste er blevet populært, er Diamond Painting. Denne nye DIY-hobby er kommet fra USA, hvor den i mange år har været ekstremt populær. I dag er diamond painting i Danmark, og hos nogle enkelte forhandlere kan du købe det. Der er dog ikke nogen tvivl om, at hele diamond painting tendensen udelukkende kommer til at blive større de næste par år.

Hvor kan man købe Diamond painting i Danmark?

Dette spørgsmål stiller mange sig selv. Du kan købe Diamond Painting hos:

 • Minddrops.dk
 • RITO
 • 5D Diamond Painting

Og enkelte andre steder. Ønsker du at købe diamond painting, så kan det med fordel gøres i Danmark, så du derved ikke skal betale hverken moms eller told, når pakken kommer hjem til dig. Dette er ofte problemet, når man køber varer fra udlandet på sider såsom Wish eller Aliexpress.

5D Diamond Painting

Vil du gerne have tiden til at gå hurtigt, så kan 5D diamond painting gå hen og blive din bedste ven. Har du ikke set, hvad det er, så kan vi anbefale nedenstående YouTuve video, som giver dig et indblik i, hvad det helt konkret er.

Dating for enlige forældre – det er ikke så unormalt, som mange tror!

dating online

Har du på nuværende tidspunkt et barn alene, da det ikke kunne gå med din tidligere partner? Det er bestemt ikke nogen skam. Det ændrer dog ikke på, at det kan være rart at have nogle ligesindede at dele dette med. Netop derfor begynder der nu at komme datingsider, som henvender sig til et segment af enlige forældre.

I dagens skriv vil vi kort komme ind på, hvorfor dating på nettet er blevet populært blandt enlige forældre. Selvom man stadig synes, at det er en anelse grænseoverskridende at skulle mødes og snakke med andre på nettet, så er det faktisk blevet ganske naturligt.

Den yngre generation er vokset op med at mødes på nettet

Man føler sig pludselig gammel, gør man ikke? Når man på den måde refererer til en ”yngre generation”. Det er om ikke andet tilfældet Den yngre generation er, som bekendt, vokset op med devices såsom smartphones og tablets i hånden. I og med internettet er blevet så stor en del af vores alles hverdag, så er det ikke så underligt, at den yngre del af befolkningen i mange år har været vant til at mødes online.

Derfor bør du heller ikke være bange for at skulle møde andre single forældre på nettet. Det er ganske naturligt, og den store vækst blandt dating sider vidner blot om, at det i dag er en del af normen.

Man kan ofte oprette sig gratis

Vi ved godt, at pengene kan være trængte, hvis man er enlig forælder. Derfor kan det være rart at vide, at man mange steder kan oprette sig ganske gratis. Det er en god måde at se datingsiden an på, uden at skulle kaste mange penge efter siden.

Når du opretter dig gratis på et datingsite, så anbefaler vi, at du kigger nærmere på følgende.

 • Er der mange interessante singler?
 • Er der mange falske profiler?
 • Er det et upassende sted at være, eller kan du godt lide atmosfæren i chatten eksempelvis?

Ovenstående kan være nogle fine spørgsmål lige at stille sig selv, når man for første gang træder ind på et nyt datingsite.

Husker du at få nok søvn?

søvn

Som forælder kan det godt være svært at huske at få nok søvn. Hverdagen er ofte stressende, og der er altid noget, man kan tage sig til. Derudover kan søvnen være urolig og plaget af, at man hele tiden skal op og kigge til sit barn. Det er, ikke desto mindre, utroligt vigtigt, at man ikke undervurderer, hvor vigtig søvn er for, at vi som mennesker fungerer optimalt. Uden søvn kan vi risikere, at vi dels nedsætter vores livsglæde, men at vi dels ikke præsterer, som vi burde.

En god søvn kommer af mange forskellige ting. Det er svært at pege én ting ud, da det i høj grad er forskelligt fra situation til situation. Ofte kan en god seng være svaret, men andre gange kan en dårlig nattesøvn skyldes, at man er stresset på arbejde.

Find ud af, hvad der holder dig vågen

Første skridt på en bedre nattesøvn er at finde ud af, hvad det egentlig er, der holder dig vågen. Er det, at der er meget at se til på arbejdspladsen? Eller er det i stedet, at du har et barn, der også har svært ved at sove. Sidstnævnte kan være svært at gøre meget ved, men her er det vigtigt at huske på, at du kender grunden til din egen dårlige søvn. Det er straks mere stressende, når man ikke selv kan pege på grunden til, at man sover dårligt.

Det kan godt betale sig at tage til en søvnklinik, hvis man ønsker at blive klogere på, hvordan man kan lære at sove bedre. Du vil her komme i et behandlingsforløb, hvor en søvnekspert vil hjælpe dig med at forbedre din nattesøvn.

Læg skærmene fra dig inden sengetid

Mange undersøgelser viser, at det kan være en god idé at lægge skærmene fra sig, inden man går i seng. Det skyldes blandt andet det lys, som skærme afgiver, da det kan være med til, at hjernen opfatter det som midt på dagen. Derfor kan det være svært at falde i søvn. Det er en af grundene til, at ”blue light”-briller er blevet ganske populære på det seneste.

Er alle enheder i hjemmet sikret mod ubudne gæster?

antivirus enheder hjemmet

I et almindeligt dansk hjem er der ofte en håndfuld enheder, der kan tilgå internettet. Alt fra smartphones og computere til tablets og fjernsyn. Som udgangspunkt er alle enheder på den ene eller anden måde i fare for at kunne få virus, hvis den kan tilgå nettet. Sandsynligheden er dog størst på enheder såsom en computer eller en smartphone.

Har I både computere og smartphones i hjemmet, og har I endnu ikke kigget nærmere på muligheden for at få et antivirus program installeret, så kan det være, at det er på tide.

Man ønsker under ingen omstændigheder ubudne gæster i sine enheder, og gør man ikke en indsats for at beskytte sine enheder, så kan man ende med at få virus eller anden form for malware på.

Der findes gratis alternativer

Der findes en del gratis alternativer til de betalte antivirus løsninger. Her skal du dog gøre op med dig selv, om du tør løbe den risiko, det nu engang er, når antivirus programmet ikke dækker alle risikoområderne.

Før du vælger at gå med en gratis løsning, så anbefaler vi, at du læser grundigt op på, hvad det er for nogle områder, som programmet sikrer dig imod, og hvilke den ikke sikrer dig imod. Ofte vil det godt kunne betale sig at give lidt ekstra for en af de betalte versioner.

Hvordan fungerer et antivirus program?

Det er faktisk ganske enkelt. Med et antivirus program skal du blot installere programmet. Herefter vil softwaren klare resten af arbejdet. Du skal derfor ikke andet end at sørge for, at dit antivirus software hele tiden er opdateret. (Ofte kan du sætte programmet til at opdatere sig selv ganske automatisk – det vil være anbefalelsesværdigt, så du ikke ender med at have en forældet version)

I og med der findes så mange forskellige antivirusprogrammer, så anbefaler vi, at du gør følgende:

 • Find først og fremmest ud af, hvad dine behov er.
 • Dernæst skal du sørge for at finde de firmaer/softwares, der tilbyder det, som du søger efter.
 • Du bør nu sammenligne priser, så du ender med at få den bedste løsning til den billigste pris.

Med ovenstående in mente skulle du gerne kunne sikre alle de enheder, du har i dit hjem.

Gode tips til at handle babyudstyr på nettet!

bæredygtighed

Annonce

Er det blevet tid til, at der atter skal investeres i nyt babyudstyr? Eller måske er det første gang, at du skal investere i eksempelvis legetøj eller lignende til det mindste og nyeste medlem i familien? Hvis det er tilfældet, så vil denne artikel kunne hjælpe dig godt på vej. Vi vil guide dig indenfor den jungle, som det godt kan være at skulle finde det rette udstyr på nettet.

Sammenlign priser og spar penge

Det er først og fremmest en god idé at sammenligne priser på det udstyr, som du overvejer at købe. En af de aller største fordele, du som forbruger har, når du handler online, er at du kan sammenligne priser på tværs af forhandlere indenfor meget kort tid. Du vil hurtigt kunne finde ud af, om en anden forhandler sælger det produkt, som du er interesseret i, til en lavere pris. Det er selvfølgelig relevant for dig at vide, da der ikke er nogen tvivl om, at det er sjovest at kunne spare lidt penge.

En hurtig søgning på Google eller en lignende service vil kunne vise dig, om andre forhandlere har varen til en endnu billigere pris. Skulle det være tilfældet, så kan du med fordel kigge nærmere på denne forhandler. Husk dog at pris er én ting, mens service er en helt anden ting. Skal du derfor købe noget, som måske skal byttes, så sørg for at læse grundigt op på både returnerings- samt byttereglerne hos den givne butik.

Rabatkoder kan hjælpe dig med at spare penge

Skal du handle online, så kan en service såsom Coupiisam hjælpe dig med at spare lidt penge ved at give dig en rabatkode. Ofte vil du kunne finde rabatkoder til langt de fleste webshops, og derfor kan det ofte godt betale sig at bruge et par minutter på at se, om ikke der skulle være en kode til den butik, som du overvejer at handle i.

Læs anmeldelser af butikkerne på nettet

Det er altid en god idé at læse anmeldelser af de butikker, som du overvejer at handle hos. På den måde kan du sikre dig, at det er en reel butik, som du handler med, og du derved ikke ender med at blive snydt. Det er sjældent, at folk bliver snydt, når de handler på danske webshops, men det er stadig vigtigt, at du som forbruger er opmærksom på den risiko, der er ved at handle online. Derfor kan du med fordel tjekke anmeldelser ud på:

 • TrustPilot
 • Facebook
 • Google
 • Andre lignende services

På den måde mindsker du risikoen for, at du bliver udsat for på nogen måde at blive snydt.

Sådan holder du formen med en nyfødt baby!

personlig træning

Lad os indse det. Det er svært at få tid til alt det, man godt kunne tænke sig at bruge tid på. Især når en lille ny er kommet til, og alt fokus nu rettes mod sin lille guldklump. Ens barn kommer naturligvis foran alt andet, og derfor kan det godt være svært at få tid til at træne og føle sig sund. Det bliver ofte ikke til meget mad i løbet af dagen, og når det endelig bliver tid til aftensmad, er det nemmere at bestille usundt take-away eller smække noget ind i ovnen, hvor kalorietallet får frit spil.

Vi kender historierne alt for godt, og derfor vil vi herunder komme med lidt gode tips til, hvordan man alligevel kan holde formen (nogenlunde) ved lige. Det er måske ikke alle nedenstående råd, der passer ind i dit liv, men vi håber alligevel, at det kan give dig lidt inspiration til, hvad der kan gøres.

En personlig træner kan sagtens fungere

Personlige trænere – er det ikke dem, der er forbeholdt professionelle atleter? Ikke just! Det kan faktisk sagtens fungere med en personlig træner, selvom man mest af alt render rundt derhjemme i joggingtøj. En personlig træner vil nemlig kunne være med til at tilpasse din dagligdag, så der netop er plads til at forbrænde lidt flere kalorier samtidig med, at du får noget ordentligt at spise.

Du kan her se en liste over, hvilke REPEAT personlige trænere du kan kontakte, hvis du er meldt ind i dette fitnesscenter. Ellers findes der naturligvis personlige trænere i hele Danmark.

Prøv at planlægge dine dage

“Jamen, det er jo umuligt med et barn!” – vi er helt med på, at det kan være super svært, men man kan altid forsøge. Lægger man en plan, hvor man er indforstået med, at den gerne må skride, så kan det faktisk hjælpe med at skabe noget struktur i dagligdagen. Denne struktur kan være med til, at du får lidt ekstra tid til at lave noget mad, der er sundt for din krop. Det kan endvidere være med til at sikre, at du når den ene tur om dagen, der gør, at du kommer i det nødvendige kalorieunderskud, hvis altså du ønsker at tabe dig.

Træn derhjemme

Rigtigt mange er begyndt at træne hjemmefra. Det kan faktisk sagtens lade sig gøre. Har du eksempelvis et ekstra lille værelse, hvor der måske kan være et par håndvægte eller lignende, så er det en god start. Mange vælger endvidere at investere i træningsudstyr såsom en motionscykel eller lignende.

Det kan være rart til en afveksling fra fitnesscentrene engang imellem – især når man har en lille baby, der skal holdes øje med. Hjemmetræning bliver mere og mere populært, og du kan online finde en masse gode øvelser, du kan prøve af.

Hvilken pusletaske skal man vælge?

Det kan godt være svært at finde ud af, hvilken pusletaske man skal vælge. Der findes en masse forskellige tasker, og har man ikke tidligere haft et barn eller omgået personer med små børn, så er det næsten en videnskab i sig selv.

Derfor har vi i dagens artikel valgt at kigge nærmere på, om vi kan besvare spørgsmålet omkring, hvilken pusletaske man skal vælge.

Det er vigtigt at understrege, at man naturligvis skal danne sig sine egne idéer omkring, hvad der er vigtigt for en selv, at den nykøbte pusletaske skal kunne samt indeholde. Nedenstående skulle dog meget gerne fungere som inspiration.

Hvad skal der være i en pusletaske?

Dette er naturligvis et omdiskuteret emne, da man som forældre kan vælge at have forskellige ting i sin pusletaske. Der er dog nogle helt essentielle ting, som kan være gode at have med. Vi har herunder forsøgt at komme med en liste over de ting, som vi mener, der er værd at tage med. Se derfor nedenstående som inspiration til, hvad du kan vælge at tage med i din pusletaske.

 • Bleer (ikke blot én ble men flere bleer – du ved aldrig, hvornår der er behov for et lynskift mere)
 • Et rart og behageligt liggeunderlag for dit barn.
 • Et ammeindlæg kan være en god idé at huske.
 • Siftetøj (du ved aldrig, om dit barn kommer til at gylpe lidt ekstra, når I skal ud og gå tur. Tag derfor gerne lidt ekstra skiftetøj med)
 • Poser til affald er en god idé.

Vi kunne blive ved med at fylde på ovenstående liste, men vil i denne omgang stoppe her. Vi håber, at det har kunne givet dig en idé om, hvad der er godt at huske i pusletasken.

Hvilket mærke pusletaske skal man vælge?

Et af de spørgsmål, der ofte bliver stillet, er omkring hvilket mærke, man bør vælge. Man kan i dag købe pusletasker i Danmark fra en masse forskellige mærker, og det kan derfor være svært at udvælge ét mærke, der er bedre end andre. Her er det igen vigtigt at kigge på, hvad man har behov for, og ud fra disse krav kigge på, hvad det er for et mærke, der tilbyder netop dette. Ønsker man endvidere at spare lidt penge, så kan man kigge efter et pusletaske tilbud.

Nedenstående er eksempler på mærker, der producerer pusletasker.

Vi opfordrer dog til, at du går efter en pusletaske, der passer til dine behov.

Hvilken pusletaske skal jeg vælge?

Ud fra ovenstående har du forhåbentlig gjort dig nogle tanker om, hvad der er vigtigt for dig, at din pusletaske kan. Vores forhåbning med denne artikel har været, at vi har kunnet belyse nogle af de vigtige områder, der er indenfor valg af pusletaske.

Må en baby sove i babynest?

må en baby sove i babynest

En babynest er i rekordfart blevet noget af det mest populære babyudstyr, nybagte forældre køber. Grunden til det er mange, og vi vil i nedenstående artikel forsøge at belyse, hvorfor en babynest faktisk kan være en rigtigt god investering.

Vi vil forsøgt og fremmest forsøge at give dig svaret på, hvad en babynest er. Dernæst kigger vi nærmere på, om en baby må sove i en babyrede. Det er nemlig rigtigt relevant viden for nybagte forældre, som måske overvejer at anskaffe sig en.

Hvad er en babynest?

En babynest (som mange også kalder en ”babyrede”) er i bund og grund en lille flytbar seng. Selve navnet ”nest” kommer fra engelsk og betyder ”rede”. Grunden til at den kaldes det er i bund og grund blot fordi, at den er formet samt ligner en lille rede.

En af de væsentligste fordele ved en babnyest, er dens formåen til at skabe ”rammer” for babyen. Alle ved naturligvis hvor vigtigt det er, at en baby føler sig tryg i sine omgivelser, og derfor er der mange, der benytter sig af et hav af puder og dyner, for at kunne skabe sådan en ”rede”-fornemmelse. Med en babyrede er man dog ovre de bekymringer.

Mange drager paralleller mellem dét at ligge inde i mors mave med at ligge i en babynest. Denne måde at kigge på det på kan måske hjælpe med at illustrere, hvorfor en babynest er smart.

Er du på udkig efter en babynest? Så tag et kig på vores guide til Müsli babynest.

Guide: Sådan køber du børnetøj på nettet!

børnetøj webshop

Når du skal købe børnetøj, så bør du nøje overveje, hvilke webshops du benytter, da du sjældent får det samme udvalg alle steder. I og med at barnet hele tiden vokser, skal der også meget tøj til og løbende købes nyt børnetøj.

Du vil kunne, bliver klogere på køb af nyt tøj til børn ved at benytte nogle af de nævnte tiltag i denne artikel.

Start med at kigge under udsalg eller outlet hos den respektive webshop efter sæson, da mange varer oftest sættes endnu længere ned, når nye kommer til. 

Hvor du før, kun har haft kunne spare 20-30 % på udvalgte mærker, vil du mange steder, kunne spare helt op til 70-80 %, hvis du handler i tide.

Dette gælder også på mærketøj, da der hele tiden kommer nye kollektioner og butikkerne derfor gerne skulle af med sidste års modeller.

Sørg ligeledes for at være kvalitetsbevidst, når du handler børnetøj på nettet. I dag behøver kvalitetstøj ikke nødvendigvis at være dyrt, da der er rig mulighed for, at gøre en god handel på de webshops, der sælger børnetøj.

Et andet tiltag som du selv nemt kan benytte, når der skal købes nyt børnetøj, er rabatkoder. Ved at tilmelde dig dine yndlings webshops nyhedsbrev, vil du kunne modtage relevante nyheder om nye kollektioner og unikke rabatkoder.

Rabatkoder der kan spare dig for mange penge på eksempelvis nye kollektioner i en begrænset periode eller på udvalgte varer. Typisk vil du ikke kunne benytte en rabatkode på allerede i forvejen nedsatte varer. Dog med forbehold og kan den enkelte rabatkode bruges på andet børnetøj på webshoppen, er det trods alt bedre, end at skulle give fuld pris.

Nogle vælger også, at tilbyde fri fragt ved køb over x antal kroner. Mange børnefamilier prioriterer den fragtfrie levering til deres egen adresse, når der skal handles nyt børnetøj. 

Er det sikkert at købe børnetøj på nettet?

Der findes stadig mennesker i dag i Danmark, primært af den ældre generation, der kan være nervøse for, at handle børnetøj på nettet. Der er ingen grund til at være nervøs, hvis du ved, at det er en troværdig webshop.

Inden du foretager dit køb, så start med at tjekke om webshoppen eksempelvis har e-mærket eller gode anmeldelser på Trustpilot samt deres sociale medier. 

Det kan hurtigt give en indikation omkring, om webshoppen er troværdig og sikker at gennemfører en handel på.

Derudover bør du tjekke på webshoppens hjemmeside, om der er angivet CVR nr., adresse og meget gerne også et telefonnummer eller anden form for kundeservice, hvis der skulle opstå problemer eller ved fortrydelse af et køb.

Følger du ovenstående råd, kan du trygt og sikkert gennemføre dine fremtidige handler af børnetøj på nettet, uanset din alder og generation.