Home Blog

Hvilken pusletaske skal man vælge?

Det kan godt være svært at finde ud af, hvilken pusletaske man skal vælge. Der findes en masse forskellige tasker, og har man ikke tidligere haft et barn eller omgået personer med små børn, så er det næsten en videnskab i sig selv.

Derfor har vi i dagens artikel valgt at kigge nærmere på, om vi kan besvare spørgsmålet omkring, hvilken pusletaske man skal vælge.

Det er vigtigt at understrege, at man naturligvis skal danne sig sine egne idéer omkring, hvad der er vigtigt for en selv, at den nykøbte pusletaske skal kunne samt indeholde. Nedenstående skulle dog meget gerne fungere som inspiration.

Hvad skal der være i en pusletaske?

Dette er naturligvis et omdiskuteret emne, da man som forældre kan vælge at have forskellige ting i sin pusletaske. Der er dog nogle helt essentielle ting, som kan være gode at have med. Vi har herunder forsøgt at komme med en liste over de ting, som vi mener, der er værd at tage med. Se derfor nedenstående som inspiration til, hvad du kan vælge at tage med i din pusletaske.

  • Bleer (ikke blot én ble men flere bleer – du ved aldrig, hvornår der er behov for et lynskift mere)
  • Et rart og behageligt liggeunderlag for dit barn.
  • Et ammeindlæg kan være en god idé at huske.
  • Siftetøj (du ved aldrig, om dit barn kommer til at gylpe lidt ekstra, når I skal ud og gå tur. Tag derfor gerne lidt ekstra skiftetøj med)
  • Poser til affald er en god idé.

Vi kunne blive ved med at fylde på ovenstående liste, men vil i denne omgang stoppe her. Vi håber, at det har kunne givet dig en idé om, hvad der er godt at huske i pusletasken.

Hvilket mærke pusletaske skal man vælge?

Et af de spørgsmål, der ofte bliver stillet, er omkring hvilket mærke, man bør vælge. Man kan i dag købe pusletasker i Danmark fra en masse forskellige mærker, og det kan derfor være svært at udvælge ét mærke, der er bedre end andre. Her er det igen vigtigt at kigge på, hvad man har behov for, og ud fra disse krav kigge på, hvad det er for et mærke, der tilbyder netop dette. Ønsker man endvidere at spare lidt penge, så kan man kigge efter et pusletaske tilbud.

Nedenstående er eksempler på mærker, der producerer pusletasker.

Vi opfordrer dog til, at du går efter en pusletaske, der passer til dine behov.

Hvilken pusletaske skal jeg vælge?

Ud fra ovenstående har du forhåbentlig gjort dig nogle tanker om, hvad der er vigtigt for dig, at din pusletaske kan. Vores forhåbning med denne artikel har været, at vi har kunnet belyse nogle af de vigtige områder, der er indenfor valg af pusletaske.

Må en baby sove i babynest?

må en baby sove i babynest

En babynest er i rekordfart blevet noget af det mest populære babyudstyr, nybagte forældre køber. Grunden til det er mange, og vi vil i nedenstående artikel forsøge at belyse, hvorfor en babynest faktisk kan være en rigtigt god investering.

Vi vil forsøgt og fremmest forsøge at give dig svaret på, hvad en babynest er. Dernæst kigger vi nærmere på, om en baby må sove i en babyrede. Det er nemlig rigtigt relevant viden for nybagte forældre, som måske overvejer at anskaffe sig en.

Hvad er en babynest?

En babynest (som mange også kalder en ”babyrede”) er i bund og grund en lille flytbar seng. Selve navnet ”nest” kommer fra engelsk og betyder ”rede”. Grunden til at den kaldes det er i bund og grund blot fordi, at den er formet samt ligner en lille rede.

En af de væsentligste fordele ved en babnyest, er dens formåen til at skabe ”rammer” for babyen. Alle ved naturligvis hvor vigtigt det er, at en baby føler sig tryg i sine omgivelser, og derfor er der mange, der benytter sig af et hav af puder og dyner, for at kunne skabe sådan en ”rede”-fornemmelse. Med en babyrede er man dog ovre de bekymringer.

Mange drager paralleller mellem dét at ligge inde i mors mave med at ligge i en babynest. Denne måde at kigge på det på kan måske hjælpe med at illustrere, hvorfor en babynest er smart.

Er du på udkig efter en babynest? Så tag et kig på vores guide til Müsli babynest.

Guide: Sådan køber du børnetøj på nettet!

børnetøj webshop

Når du skal købe børnetøj, så bør du nøje overveje, hvilke webshops du benytter, da du sjældent får det samme udvalg alle steder. I og med at barnet hele tiden vokser, skal der også meget tøj til og løbende købes nyt børnetøj.

Du vil kunne, bliver klogere på køb af nyt tøj til børn ved at benytte nogle af de nævnte tiltag i denne artikel.

Start med at kigge under udsalg eller outlet hos den respektive webshop efter sæson, da mange varer oftest sættes endnu længere ned, når nye kommer til. 

Hvor du før, kun har haft kunne spare 20-30 % på udvalgte mærker, vil du mange steder, kunne spare helt op til 70-80 %, hvis du handler i tide.

Dette gælder også på mærketøj, da der hele tiden kommer nye kollektioner og butikkerne derfor gerne skulle af med sidste års modeller.

Sørg ligeledes for at være kvalitetsbevidst, når du handler børnetøj på nettet. I dag behøver kvalitetstøj ikke nødvendigvis at være dyrt, da der er rig mulighed for, at gøre en god handel på de webshops, der sælger børnetøj.

Et andet tiltag som du selv nemt kan benytte, når der skal købes nyt børnetøj, er rabatkoder. Ved at tilmelde dig dine yndlings webshops nyhedsbrev, vil du kunne modtage relevante nyheder om nye kollektioner og unikke rabatkoder.

Rabatkoder der kan spare dig for mange penge på eksempelvis nye kollektioner i en begrænset periode eller på udvalgte varer. Typisk vil du ikke kunne benytte en rabatkode på allerede i forvejen nedsatte varer. Dog med forbehold og kan den enkelte rabatkode bruges på andet børnetøj på webshoppen, er det trods alt bedre, end at skulle give fuld pris.

Nogle vælger også, at tilbyde fri fragt ved køb over x antal kroner. Mange børnefamilier prioriterer den fragtfrie levering til deres egen adresse, når der skal handles nyt børnetøj. 

Er det sikkert at købe børnetøj på nettet?

Der findes stadig mennesker i dag i Danmark, primært af den ældre generation, der kan være nervøse for, at handle børnetøj på nettet. Der er ingen grund til at være nervøs, hvis du ved, at det er en troværdig webshop.

Inden du foretager dit køb, så start med at tjekke om webshoppen eksempelvis har e-mærket eller gode anmeldelser på Trustpilot samt deres sociale medier. 

Det kan hurtigt give en indikation omkring, om webshoppen er troværdig og sikker at gennemfører en handel på.

Derudover bør du tjekke på webshoppens hjemmeside, om der er angivet CVR nr., adresse og meget gerne også et telefonnummer eller anden form for kundeservice, hvis der skulle opstå problemer eller ved fortrydelse af et køb.

Følger du ovenstående råd, kan du trygt og sikkert gennemføre dine fremtidige handler af børnetøj på nettet, uanset din alder og generation.

Pseudotvillinger

psudotvillinger

Mange drømmer om at få børn med så kort tids mellemrum mellem børnene, så de kan få så meget glæde af hinanden som muligt. Måske er du stødt på ordet pseudotvilling en eller flere gange, men ikke helt er klar over, hvad ordet egentlig har af betydning.

I dette indlæg vil du blive klogere på ordet pseudotvilling og betydningen.

Hvad er pseudotvillinger?

Selvom ordet “tvillinger” indgår i det mere avanceret ord “pseudotvillinger”, har det i bund og grunden ingen betydning for selve ordet.

Tvillinger er født samme dag – ved samme fødsel. Pseudotvillinger er ikke født ved samme fødsel, men med maksimum 18 måneders mellemrum eller mindre.

Er der maksimum 12 måneders mellemrum mellem børnene, kan ordet “Irish twins” bruges, som er et sjældent fænomen, men det sker, at der ikke er mere end 12 måneders mellemrum mellem to børn.

I følge læger verden over og flere undersøgelser skal der optimalt set gå minimum 12 måneder fra du har født et barn til du bliver gravid med næste barn. Ved at vente minimum 12 måneder, vil du mindske risikoen for helbredsproblemer hos både moderen og barnet.

Ifølge organisationen WHO anbefaler de at der går 24 måneder mellem den første fødsel og en ny graviditet. Efter to år vil udgangspunktet for graviditets relaterede komplikationer være på sit laveste.

Det anbefales at du forhøre dig hos din læge, hvis du drømmer at få pseudotvillinger, da vedkommende vil kunne give dig et autoriseret svar og gøre dig klogere på hele situationen. 

Autisme og pseudotvillinger

Der er gennem tiden lavet flere undersøgelser der viser, at hvis der kort mellemrum mellem børnene, vil det kunne få betydning for både børnene og moderen.

Bliver moderen gravid kort efter den første fødsel, vil det kunne have betydning for om kroppen, når at komme sig helt efter fødslen.

Derudover er der for år tilbage lavet en undersøgelse fra Colombia University, der viser at der er større risiko for, at barn nummer to kan få autisme, hvis moderen til barnet er gravid inden for de første 12 måneder efter første fødsel.

Grunden til dette skal findes i moderens niveau af bl.a. B9-vitaminer, der er enormt vigtige under graviditeten. Man kan som gravid med fordel tage et kosttilskud af B9-vitamin, som forhandles hos de fleste apoteker og web-butikker.

Får du pseudotvillinger er det ikke ensbetydende med, at du får et barn med autisme. Der er mange faktorer, der spiller ind og fordi at der er 18 måneder eller mindre mellem børnene, kan man ikke ud fra dette sige, at du får et barn med autisme.

Jalousi mellem pseudotvillinger

Søskendejalousi er ikke uset blandt børn.

Hvis børnene konkurrerer om fx forældrenes opmærksomhed, om at være bedre end sin søster eller bror til hvad som helst, så kan det give anledning til jalousi overfor søster eller bror. Forældrene kan hjælpe børnene ved at være meget beviste om ikke at involvere sig i disse kampe. Men tværtimod lærer børnene at tackle dem. Det giver også lejlighed til at tale med børnene om forskelligheder. At det ene barn foretrækker måske at tegne og læse, hvor det andet barn hellere vil spille fodbold og lave mad. Det ene barn har nogle styrker og svagheder, som det andet barn ikke har. Man kan og vil ikke det samme.

Når børnene er helt små, så er konkurrencen og jalousien mellem børnene måske ikke det store problem. Men det kan komme efterhånden som det yngste barn nærmer sig det ældste barns “enemærker”. En baby, der sover, spiser og græder, er én ting og ofte ganske “ufarlig” for det ældste barn. Men en lillebror på 9 måneder, der kravler midt ind i den togbane, som en 2 1/2- årig møjsommeligt har bygget, det kan vække til vrede og jalousi  fra det ældste barn.

Pseudotvillinger har stor glæde af hinanden

Det er uden tvivl kun en fordel, at have flere børn inden for få år, da det vil få meget glæde af hinanden. Både når de er små, men også i løbet af deres opvækst.

De kan både lege sammen, være uvenner og slås, som børn gør i deres opvækst i en eller anden grad. Det vil styrke børnene, at de har en at støtte sig op af og en af få hjælp fra i livets fast fra de er helt små og op gennem deres opvækst.

Der er selvfølgelig aldrig nogen garanti for, at pseudotvillinger vil få et godt forhold til hinanden, kun udfra deres tætte alder, men der er gode forudsætninger for dette og at de vil få meget stor glæde af hinanden.

Sådan gør du banedåben uforglemmelig

barnedåb

Er det blevet tid til, at dit barn skal døbes? Eller er du blevet pålagt ansvaret for at arrangere det perfekte barnedåb for de nybagte forældre, der måske har en anelse travlt med at få den nye hverdag til at hænge sammen? Uanset situationen så kan det være ganske gavnligt med en smule hjælp. Det kan godt være svært at finde inspiration til en god barnedåb, og derfor forsøger vi med det nedenstånde at komme med lidt bud på, hvad vi mener, der kunne gøre en barnedåb helt og aldeles uforglemmelig og fantastisk.

Vi skal skynde os at pointere, at nogle af nedenstående idéer er en anelse atypiske. Det mener vi dog ikke gøre noget.

Det er vigtigt at forevige sine minder!

Du må bestemt ikke undervurdere, hvor vigtigt det er, at man foreviger sine minder. Et barnedåb er en helt fantastisk begivenhed, hvor du meget gerne skulle kunne kigge tilbage på minderne mange år ud i fremtiden. Det er dog de færreste, der hyrer en professionel fotograf til at stå for dette. Det er dyrt og kan endvidere være en stressfaktor, hvis man skal have en fotograf til at rende rundt. Der findes heldigivs alternativer.

Et af disse alternativer, som især er vundet frem de seneste par år, er en Myselfie photo booth. Med en af de populære photo booths har man mulighed for at lade det være op til gæsterne, når der skal tages billeder. Derved gør man det sjovt og tillader samtidig, at de gæster, der ikke synes om at være på billeder, kan blive fri for dette. En photo booth bliver ofte et af omdrejningspunkterne til den lille begivenhed.

Sørg for at have en køreklar plan, der gerne må overskrides

Det kan for mange være en stressfaktor, hvis ikke der lægger en klar plan for dagen. Derfor kan du med fordel pensle ud, hvad du ønsker, at dagen skal gå med, og hvilke aktiviteter, der skal komme hvornår. Husk dog gerne på, at en barnedåb ofte er en ganske uformel affære, hvor det blot handler om at ses og hygge med sine nærmeste.

Derfor kan du godt have en plan om, hvad der nogenlunde skal ske til det barnedåb, du er ved at planlægge, men det er naturligvis helt fint, hvis denne køreplan overskrides eller på anden vis må ændres.

Man må ikke gå i spåner over, at ens planer ændres. Ofte vil det være fordi, at folk har det så hyggeligt, at man gør det. Derfor er der ikke behov for, at en plan til barnedåb holdes snorlige.

Feriedestinationer i Danmark for børnefamilier!

kroophold med børn

Er i en børnefamilie og ønsker at finde en feriedestination i Danmark, er der masser af muligheder for det. Sommerferien behøver ikke altid, at foregå i udlandet, da Danmark er et fantastisk land, at holde ferie i og udforske med ens børn. 

Der findes et hav af alternativer og mulighed for at få en mindst lige så god sommerferie, som i udlandet. 

Vær opmærksom på at prisen hurtigt kan løbe op, men hvis dette som sådan ikke har nogen betydning for jeres familie, så kan du roligt med god samvittighed læse videre. 

Et weekendophold eller et kroophold på en af de mange fantastiske kroer vi har i Danmark, kan være rigtig hyggeligt med ens børn. 

Ofte er der mange muligheder, i form af aktiviteter på selve opholdet eller i nærheden samt begivenheder og steder der er værd at besøge.

Det er et oplagt valg som feriedestination i sommerferien for en kortere eller længere periode eller blot som et weekendophold. 

Samtidig kan det være rart, at komme væk fra den normalt travle og til tider hektiske hverdag, hvor madpakkerne skal laves og børnene skal have lavet lektier. 

Det er med til at give en, som børnefamilie et pusterum og skabe unikke fantastiske oplevelser sammen som en lykkelig familie.

Hvor tager børnefamilier ofte hen i Danmark og holder ferie?

Vi behøver ikke, at skulle ret langt væk fra vores egne trygge rammer, førend det er ferie. Da Danmark er et forholdsvis lille land, kan man hurtigt komme fra den ene ende af landet til den anden.

På den jyske vestkyst, i Syddanmark eller i Nordjylland er der mulighed for at holde en ferie i på en af de mange danske campingpladser eller feriehuse, der kan lejes af alle børnefamilier.

Typisk kan et feriehus eller en campingplads lejes for mindst et par dage og i op til flere uger af gangen afhængig af sæsonen. Sørg for at booke jeres campingplads eller feriehus i god tid i forvejen, da der hurtigt kan blive udsolgt, hvis det er for tæt på sæsonen.

Et populært feriested for børnefamilie er Lalandia, som er nemt at komme til, uanset om du er bosiddende på Sjælland & Øerne, på Fyn eller i Jylland, eftersom de åbnede deres nye afdeling i Billund for snart en del år siden.

Deres feriehuse er populære og det er nemt samt bekvemt at booke og indlogere sig i en weekend eller for et par dage. 

Med muligheden for at bade på livet løs, spise på gode restauranter og opleve andre aktiviteter, er det et super sted at holde en kort eller længere ferie i løbet af året.

Vil i prøve en anden boform, kunne i bo billigt på et vandrehjem, som kan findes rundt omkring i hele landet. Her er der mulighed for at møde andre børnefamilie, skabe venskaber og bo flere sammen under samme tag.

Bæredygtig hverdag for hele familien

bæredygtighed

Er 2020 året, hvor du rigtigt begynder, at tage bæredygtighed alvorligt? Et nyt årti giver tid til nye mål og drømme.

Selv er jeg ikke fan af nytårsfortsæt eller fortsæt i det hele taget af den simple grund, at har man lyst til, at lave en ændring i ens liv eller har man opsat et nyt mål, hvorfor så vente med at gøre noget ved det?

Det samme gælder inden for bæredygtighed og vores klima i dag. Begrebet støder vi ofte på. Måske har du selv tænkt på, hvad du og din familie selv kan gøre i en travl og hektisk hverdag for at skåne vores miljø, klima og få implementeret bæredygtighed ind i jeres hverdag.

Her finder du nogle gode råd og tips, som du nemt kan bruge i din hverdag allerede fra i morgen af.

Læs også: Børnepenge 2020 udbetaling og satser

5 tips til en mere bæredygtig hverdag

Tip 1:

Skær ned for kødforbruget i jeres familie. Start med en kødfri dag om ugen og juster eventuelt op til to gange ugentlig efter en rum tid.

I vil hurtigt bemærke, at det faktisk ikke er svært i dag, at finde lækre opskrifter på plantebaserede retter, smags fyldte supper eller noget helt tredje.

Der findes mange alternativer til kød i dag end der gjorde for bare 2 år siden. Det er ligeledes blevet mere og mere udbredt og acceptabelt, at være veganer eller vegetar og du kan i dag i stort set alle supermarkeder finde et stort udvalg af alternativer til kød.

Tip 2:

Reducer jeres madspil i hverdagen. Et fokus der er blevet større og større de seneste år, da vi alene i Danmark årligt smider op i mod 700.000 ton mad ud. Mad der kunne være blevet spist.

Appen Too Good To Go er et godt sted at starte i kampen mod madspild. Du vil hurtigt kunne finde restauranter, supermarkeder, tankstationer og lokale bagere, der har mad til overs fra den pågældende dag eller den næstkommende dag, som de sælger til en billig penge.

Der findes også decideret supermarkeder i dag i de større byer, hvor de udelukkende sælger varer, der alligevel vil skulle smides ud, men som absolut intet fejler.

Det kan eksempelvis være en varer, hvor etiketten er trykt forkert eller lignende, men hvor varen ikke fejler noget. Varer de gængse og traditionelle supermarkeder ikke må sælge, men som alligevel kan blive solgt, i et alternativt supermarked.

Tip 3:

Forsøg at reducer dit elforbrug og få en mere bæredygtig hverdag. Det kan være små ting, som at fylde vaskemaskinen og opvaskemaskinen helt op inden maskinen bliver sat i gang.

Er vejret til det, så brug tørresnoren udendørs i stedet for tørretumbleren (hvis du har en i hjemmet). Du kan slukke lyset i de rum, som du ikke opholder dig i.

Det kan være større ting, som at få en eller flere solceller på dit tag. En stor investering her og nu, men en god investering på længere sigt.

Et andet alternativ kunne være strøm fra vindmøller, hvor vi i Danmark i dag har mere end 6.000 registreret vindmøller rundt omkring i landet.

Tip 4:

Prøv at medbring din egen indkøbspose eller indkøbsnet, når du skal ud at handle.

Langt størstedelen af befolkningen tænker ikke over det, når de er ude at handle, men hvorfor købe en eller flere poser af plastic hver gang, når man kan benytte den samme flere gange?

Samtidig er det et unødvendigt stort forbrug af plastic. Sørg derfor for at købe et eller flere indkøbsnet, som er fremstillet i miljørigtige materialer. Forsøg at undgå helt og købe plasticposer. Tænk over det og du vil allerede have en mere bæredygtig hverdag.

Tip 5:

I Danmark drikker vi meget kaffe dagligt, uanset om vi tager offentligt transport, er i bil eller går til studiet eller arbejdet.

Vil du leve mere bæredygtigt og vise at du skåner miljøet en tanke, så medbring din egen termokop, når du køber din daglige kaffe på farten.

Det kan virke som en lille og basal ting, men tænk på hvor meget engangsemballage du både sparer i kroner og øre, men samtidig skåner miljøet for.

Jeg håber meget, at du kunne bruge et eller flere af overstående råd for at opnå en mere bæredygtig hverdag.

Læs også: Derfor bør du give D-dråber til dit barn

Småfolk – Gummistøvler

smaafolk-gummistoevler

Flotte Småfolk gummistøvler i blå med et moderne allover print af de velkendte Småfolk æbler i farven mørkeblå.

Ved åbningen, omkring bunden samt snuden på gummistøvlen fra Småfolk, er der en fængende ru struktur, der er med til, at gøre støvlen mere slidstærk.

En gummistøvle der kan benyttes i al slags vejr – sne, slud og regnvejr støvlen fint. Giv gerne dit barn en tyk sok ved udendørs brug, så dit barn kan holde varmen.

Gummistøvlerne har desuden en praktisk refleksstribe bagpå, så du nemmere kan se dit barn i de mørke timer. Indvendigt i støvlerne er der en let tekstilfór og en sål i bunden, som kan tages ud, hvis den bliver våd efter regn, sne eller slud.

Læs også: 29 optimale begynersko til dit barn

Støvlerne fra Småfolk er produceret i naturgummi, der ikke indeholder azo farvestoffer eller phthalater. Bunden på ydersålen har et mønster, der er med til, at sikre et godt fodfæste.

Desuden medfølger der en praktisk og fin Småfolk-mulepose med ved køb produktet fra Kids-world.dk

Det anbefales at tilkøbe et 1-1,5 cm voksetillæg til Småfolk gummistøvlerne.

Bemærk at følgende nedenstående mål kan være vejledende, da størrelsen kan varierer med få millimeter.

Indvendige mål i cm:
Str. 19 = 12,3
Str. 20 = 13,2
Str. 21 = 13,9
Str. 22 = 14,6
Str. 23 = 15,2
Str. 24 = 16,0
Str. 25 = 16,5
Str. 26 = 17,0
Str. 27 = 17,9
Str. 28 = 18,5
Str. 29 = 19,5
Str. 30 = 20,3
Str. 31 = 21,0
Str. 32 = 21,5
Str. 33 = 22,1
Str. 34 = 22,9

Filibabba – Aktivitetsnest

filibaba-aktivitetsnest

Filibabba har netop lanceret denne aktivitetsnest, som er speciel udviklet til at vokse med barnet, da den ikke kun har en funktion – men flere funktioner.

Denne aktivitetsnest fra Filibabba, kan benyttes som kravlegård, legetæppe, aktivitetstæppe samt babynest.

Når ens barn er lille, kan aktivitetsnesten med stor fordel bruges med siderne lukket samt med aktivitetsstængerne på, hvorved der kan hænge legetøj i til ens baby.

Efterfølgende i takt med at ens baby vokser kan du med fordel tage stængerne helt af eller hvis du har tvillinger, vil der også være plads til begge babyer.

Aktivitetsnesten fra Filibabba har foldbare sider, som med fordel kan benyttes, hvis man vil sidde på tæppet med ens baby eller når ens barn, begynder at kravle rundt.

Læs også: Müsli babysengetøj i 12 forskellige farver

Sidst men ikke mindst kan man bruge den som legetæppe, når barnet bliver større, hvor siderne er foldet ned. En aktivitetsnest fra Filibabba som alle forældre bør eje – både for deres barns skyld, men i lige så høj grad for deres egen, i og med at den har så mange funktioner.

Bemærk: Produktet er fremstillet og produceret i 100 % økologisk bomuld samt fyldet er i 100 % polyester.

Produktet måler:

80 x 80 cm (lukkede sider)

120 x 120 cm (åbne sider)

60 cm (højde)

Materiale: 100% økologisk bomuld. Fyld: 100% polyester.

filibbaba-aktivitetsnest
Vejlende udsalgspris – 1.195,00 kr.
kids-world-min
coolshoplogodk

Børnepenge 2020 – udbetaling og satser

danske_penge

Børnepenge er i dag en stor hjælp for rigtig mange børnefamilier, da økonomien oftest kan blive presset meget, når der er store udgifter til bleer, institutioner, fritidsaktiviteter og tøj.

Hvad er børnepenge?

Børnepenge er en skattefri ydelse, som alle forældre til børn og unge i Danmark har kunne få udbetalt siden år 1987. Den skattefrie ydelse bliver fire gange årligt udbetalt, hvoraf beløbet kan varierer år for år.

Inflationen og hvor godt vores danske samfund klarer sig, er nogle af de ting, som kan have indflydelse på, hvor stor den skattefrie ydelse bliver år for år. Helt korrekt hedder ydelsen børne- og ungeydelse, men de fleste i dag omtaler den som børnepenge, børneydelse eller sågar børnecheck.

Læs også: 23 ting du ikke kan undvære ved puslebordet

Børnepenge satser 2020 – Så meget får du i børnepenge

I takt med at børnepenge ændrer sig år for år, er det vigtigt, at du holder øje med taksterne, hvis du vil vide helt præcist, hvor meget du får udbetalt.

Udover inflationen samt det danske samfunds generelle vækst, vil taksten for dine børnepenge også være afhængig af, hvor gammelt dit barn er.

Tabellen nedenfor viser taksterne for år 2020 afhængigt af dit barns alder:

Kilde: Skatteministeriet tabel 2020
Kilde: Skatteministeriet tabel år 2020

Regler gældende for børnepenge

Børnepenge bliver som det er i dag, som udgangspunkt udbetalt til moderen, medmindre at faderen til barnet/børnene har forældremyndigheden og ikke bor sammen med moderen til barnet/børnene.

Der kan være en undtagelse, i forhold til udbetalingen af børnepengene til moderen, da reglerne siger, at andre kan modtage børnepengene, såfremt at barnet ikke bor hos en sine forældre.

Du vil kunne modtage børnepenge til dit barn, hvis nedenstående krav er opfyldt:

  • Du har forældremyndigheden for et barn under 18 år
  • Du er bosat i Danmark samt er fuldt skattepligtig i det danske samfund.
  • Barnet er bosat i Danmark.
  • Barnet bliver forsøget af dig (forældre eller anden forsøger)
  • Barnet ikke har indgået et ægteskab (begge skal være fyldt 18 år, før at et ægteskab kan være gældende i Danmark)

Hvis andet ikke er aftalt, vil børnepengene altid blive udbetalt til moderens NemKonto forudsagt, at moderen har forældremyndigheden.

Er man som forældre sammen blevet enige om, at f.eks. pengene skal udbetales til faderens NemKonto – skal man selv angive dette ved at indsende en ansøgning til SKAT.

Blanketten kan hentes direkte her fra SKAT

Børnebidrag til enlig forsøger

Er du egentlig forsøger til dit barn/børn, har du i dag mulighed for at modtage et børnebidrag fra den anden biologiske forældre, da man i Danmark ifølge den danske lovgivning, er forpligtet til at forsøge sit barn/børn.

Normalbidraget fra faren ændres jævnligt og er på 1.415 kr. pr. måned i 2020.

Er den biologiske far til barnet/børnene ukendt, har du mulighed for at modtage et særligt børnetilskud.

Børnebidrag 2020
Kilde: Beskæftigelsesministeriet tabel år 2020

Læs også: 12 gode råde om solcreme til børn

Hvornår får man børnepenge i 2020?

Du modtager børnepenge første gang i det efterfølgende kvartal efter, at du er blevet forældre. Hvis du f.eks. er blevet forældre den d. 30 juni 2020, vil du få børneydelsen udbetalt første gang d. 20 juli 2020.

Er datoen ikke på en bankdag går pengene ind på din konto den sidste bankdag op til den 20 i måneden.

børneydelse_udbetaling
Kilde: Borger.dk for år 2020

Børnechecken er afhængig af din indkomst

Børnechecken udbetales i dag pr. barn og derfor vil hver familie, kun kunne modtage en pr. barn.

Børnechecken har været indkomstafhængig siden år 2014. Det betyder, at hvis du/eller din ægtefælles topskattegrundlag er mere end 800.100 kr. (sats i 2020), vil din børne- og ungeydelse blive sat ned med 2 pct. af det beløb, som hvert af jeres topskattegrundlag overstiger 800.100 kr. med.

Børnepenge og skat

Børnechecken er ikke skattepligtig og tæller heller ej med som en indtægt, når du hvert år laver din selvangivelse eller foretager eventuelle rettelser.

Bemærk at børnepenge derimod vil kunne tælle med i dit rådighedsbeløb, hvis du skal låne penge i banken til køb af hus eller bil.

Børnetilskud i 2020

Har du og din familie specielle udfordringer, er der mulighed for at søge om forskellige børnetilskud.

Vær opmærksom på, at du kan få udbetalt ét børnetilskud pr. barn, som du forsøger – derudover kan du modtaget ét ekstra børnetilskud, som det er i dag, uanset hvor mange børn, som du har boende i husstanden. Begge tilskud vil være skattefrie.

børnetilskud_satser_2020
Kilde: Borger.dk år 2020

Du kan få udbetalt børnetilskud til og med det kvartal i det indeværende år, hvor barnet fylder 18 år.

Får du børnetilskud som enlig forældre til et eller flere af dine børn og der efterfølgende flytter et nyt barn ind på din adresse, vel du skulle foretage en ny ansøgning om børnetilskud for barnet, der flytter ind på din adresse.

Er du skilt vil børnetilskuddene blive udbetalt til en af forældrene, som enten har fuld forældremyndighed over barnet/børnene eller bopælsret.

Du skal ansøge om at få børnetilskud som enlig og kan gøres direkte her.

Flerbørnstilskud

Står du i din situation, at du har fået tvillinger eller trillinger, vil du kunne få tilskud, som vist på nedenstående tabel. Dog er det kun muligt, at få tilskud for den ene tvilling – og ved trillinger for to af trillingerne.

Børnetilskuddet vil ligeledes være skattefrit og du kan få det udbetalt til og med det kvartal, hvor børnene fylder 7 år.

børntilskud_sats_2020_flerbørn
Kilde: Borger.dk år 2020

Nogle børnetilskud vil du automatisk få udbetalt, mens andre skal man søge om.

Derudover kan der også være specifikke regler om udlændinge, beskæftigelse og bopæl – som kan have indflydelse på de forskellige børnetilskud. Det anbefales derfor, at søge information direkte hos Udbetaling Danmark angående børnepenge.

Børnepenge FAQ

Nedenfor vil du kunne svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål angående Børnepenge.

Hvad er børnepenge?

Børnepenge er i dag en stor hjælp for rigtig mange børnefamilier, da økonomien oftest kan blive presset meget, når der er store udgifter til bleer, institutioner, fritidsaktiviteter og tøj.