Hvilke børn er mest tilbøjelige til at udvikle synsproblemer?

Det kan være svært at give et nøjagtigt svar på, hvilke børn der ender med at udvikle synsproblemer. Dog er der nogle børn, der er mere udsatte for det andre – og du som forælder kan derfor gøre noget for at forhindre det.

Kan være af genetiske årsager

Børn kan få synsproblemer af genetiske årsager. Viser det sig at være årsagen til, at dit barn har nedsat synsevne, er det svært at gøre noget ved det. Den eneste løsning vil være at investere i et par briller, som dit barn kan bruge til daglig.

I og med, at der er tale om genetik, kan du ikke gøre noget for at forhindre det. Heldigvis findes der i dag rigtig mange gode briller til børn, hvorfor det ikke vil være til gene for barnet i hverdagen. Det gør sig også gældende, selvom barnet godt kan lide at lege og være aktiv.

Bruger barnet meget tid foran skærmen?

Sandsynligvis har du hørt om, at det kan resultere i øjenskader, hvis man bruger for meget tid foran skærmen. Ønsker du ikke, at det bliver et problem for dit barn, bør du begrænset skærmforbruget. Det kan du f.eks. gøre ved at fastsætte et fast antal timer med computeren eller iPad’en hver dag.

Det er ikke en direkte selvfølge, at dit barn får et dårligere syn af at bruge meget tid foran skærmen. Det øger dog risikoen, og derfor er det selvfølgelig værd at begrænse barnets tid foran skærmen. På denne måde kan du forhindre, at dit barn udvikler synsproblemer, hvilket du ikke kan, hvis problemet er genetisk.

Vigtigt at købe gode briller til dit barn

Har dit barn dårligt syn, er det vigtigt at købe gode briller til ham eller hende. Her skal du ikke kun have fokus på, at de skal være pæne og rare at have på. Det er mindst lige så vigtigt, at de er lavet med et barn i tankerne. F.eks. skal de sidde således, at barnet fortsat kan lege og være aktiv i det daglige.

Heldigvis kan du glæde dig over, at du kan finde et væld af disse briller på det danske marked. Er det noget, du er på jagt efter, så køb børnebriller hos Ken Briller, hvor du finder et stort udvalg. Derfor er der også en god chance for, at deres udvalg indeholder et par briller, der er som skabt til dit barn.