3 gode råd til indretningen af børneværelset!

børneværelse

Ligesom alle de andre værelser og rum i hjemmet kræver indretningen af børneværelset overvejelse, kærlighed og mange tanker så resultatet bliver så optimalt som muligt for hele familien. Dette kan dog til tider være nemmere sagt end gjort. Det kan nemlig være en finurlig proces at indrette et børneværelse, så det er fuldt funktionelt og brugbart for børnene, men samtidig også har et design som de voksne kan lide og synes er i tråd med resten af husets indretning. For netop at gøre denne proces en smule nemmere, så vil der her komme en kort guide med tre gode råd til, hvordan man bedst muligt når i mål med indretningen af børneværelset.

Hav tjek på opbevaringsmulighederne

Børn vil være børn, og de elsker nu engang at lege med legetøj – og helst en masse forskellige former for det. Derfor kan et af de absolut vigtigste aspekter ved indretningen af et børneværelse siges at være et væld af forskellige muligheder for opbevaring – jo flere, jo bedre. Hvis man har opbevaringsmuligheder in mente, når man indretter værelset, får man mulighed for hurtigt og simpelt at kunne finde legetøj frem til børnenes fornøjelse og til de voksnes store glæde kan det lige så hurtigt pakkes ned og stilles væk igen. Forskellige muligheder for opbevaring kunne eksempelvis være store skabe, enkle skuffedarier, hylder med dertilhørende kasser eller lignende. Alt dette og meget mere endnu kan findes på Heybolig.dk, hvor man også har mulighed for at lade sig inspirere af endnu flere smarte og stilfulde løsninger.

Overvej et blødt element at sidde på

En anden ting som kan være en god idé at overveje, når man indretter et børneværelse, er muligheden for sidde- eller liggepladser. Der er nemlig overhængende sandsynlighed for, at de voksne i hjemmet også vil komme til at tilbringe nogle gode timer på værelset med sjov leg og hyggelige aktiviteter. I denne forbindelse vil det for de fleste være yderst kærkomment med en god siddeplads eksempelvis i form af en lille sofa, lænestol eller lignende. En anden mulighed kunne også være en form for sovesofa, som både kan agere legeplads for børnene i udslået tilstand og siddeplads for de voksne, når den er foldet sammen.

Anskaf børnevenlige møbler

En sidste ting som kan være vigtig at huske på under indretningen er, at det kan være en rigtig god idé at anskaffe sig børnevenlige møbler. Med dette menes der møbler uden alt for skarpe kanter eller hårde overflader, som ikke har kostet en bondegård. På denne måde kan børnene i større grad slå sig løs uden risikoen for knubs eller uheld, og samtidig gør det heller ikke alt for ondt på forældrene, hvis der bliver spildt på møblerne, eller noget går i stykker – hvilket unægteligt kan være svært at undgå. Dog hænger kvalitet ofte sammen med prisen, hvorfor man kan overveje, om man ønsker at investere lidt flere penge til fordel for nogle forhåbentligt holdbare produkter.