3 tricks til at få mere ud det lille børneværelse

black friday udstyr

Ofte kan der være pladsproblemer på børneværelset.

Måske er I lige gået fra at være et par til nu at være en lille familie… Men den lille lejlighed er ikke fulgt med overgangen fra par til familie, og barnet har derfor måttet tage til takke med gæsteværelset.

Hvis pengene eller timingen ikke er til at flytte i noget større, er jeres bedste alternativ nu at få det bedste ud af det lille børneværelse. Netop denne øvelse kan du få hjælp til i denne artikel – her får du nemlig tre gode trick til, hvordan du får mere ud af et lille børneværelse.

Indretningen vil sandsynligvis kræve nye møbler. Er dette tilfældet, kan du med fordel også slå et smut over på hjemmesiden Herligthjem.dk. Her finder du nemlig en række lange artikler om diverse lækre produkter til hjemmet.

1. Vælg den rette sengetype

Sengen optager en stor del af børneværelset – særligt, hvis værelset i forvejen er en smule til den lille side.

Derfor er det vigtigt at tænke over, hvordan du udnytter pladsen i og omkring sengen bedst muligt. Her handler det i første omgang om at vælge den rette sengetype.

Fire sengetyper som lader dig udnytte pladsen på børneværelset mere effektivt tæller højsenge, køjesenge, halvhøje senge og sovesofaer:

  • Højseng: Som du nok kan høre af navnet, så er en højseng en høj seng. Den kan bedst af alt sammenlignet med en køjeseng uden underkøjen. I stedet for underkøjen har du så masser af plads under sengen, som eksempelvis kan bruges til opbevaring, et skrivebord eller en hule og lignende underholdning.
  • Halvhøj seng: En halvhøj seng er i bund og grund bare en lavere version af højsengen. Hermed egner den sig særligt til de lidt mindre børn – eller hvis du generelt bare synes, at højsengen bliver lidt for voldsom.
  • Køjeseng: En køjeseng er en optimal mulighed, hvis du har et søskendepar, som skal dele værelse. En almindelig betænkelighed omkring køjesenge er, hvad I gør, når de to søskende så en dag vokser fra hinanden og gerne vil have hvert deres værelse. Dette “problem” kan dog nemt løses ved at vælge en delbar køjeseng – dvs. en køjeseng som kan skilles ad.
  • Sovesofa: En sovesofa kan agere både seng og sofa. Derfor er den et oplagt valg, hvis dit barn gerne vil have mulighed for eksempelvis at indrette værelset med et TV-hjørne.

Ønsker du ikke nogle af disse fire pladsoptimerende sengetyper, kan du også vælge at investere i bedrollere til at skubbe under en almindelig seng. En bedroller er en opbevaringskasse, som er udstyret med hjul og en lav højde, således at den nemt kan skubbes ind og ud under sengen.

2. Vælg møbler med ekstra opbevaringsmuligheder

Foruden det rette sengevalg kan du også se efter øvrige børnemøbler, som har pladsbesparende funktioner. Det er her særligt oplagt at kigge efter møbler, som har indbyggede opbevaringsmuligheder.

Førnævnte sovesofa kommer ofte med opbevaringsplads, hvor dyne og pude kan gemmes af vejen, når den er slået op. Dette er en klar fordel ift. at skulle gemme det væk i eksempelvis et klædeskab.

Et andet møbel som ofte har opbevaring indbygget er børnebænken. Hermed kan børnebænken agere siddeplads, hvor dit barn eksempelvis kan sidde og tegne – ligesom den kan agere opbevaringsplads for legetøjet.

3. Sørg for at legetøjet nemt kan gemmes af vejen

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du får børneværelset indrettet således, at det er nemt for dit barn at gemme legetøjet af vejen. For ligger der altid legetøj og flyder, vil værelset helt naturligt komme til at forekomme mindre.

I denne forbindelse bør du sørge for, at du har indkøbt nok møbler til opbevaring. Sørg derfor for, at der er den rette kombination af klædeskab, kommode, opbevaringskasser m.v. til, at dit barn har al den opbevaringsplads til legetøjet, som han eller hun måtte have behov for.

… Ellers kan du i hvert fald ikke tillade dig at blive sur, hvis det roder på børneværelset!