Vælg den bedste babydyne til dit barn

babydyne

Glem ikke hvor vigtigt det er, at dit barn for en god nattesøvn og de bedste og mest komfortable rammer. Gennem de sidste år har flere undersøgelser og hjerneforskning på området vist, at bestemte områder i barnets hjerne, kun bliver aktiveret, når barnet når den dybe søvn.

Det kræver en god babydyne eller juniordyne til dit barn og en komfortabel babymadras, før at barnet kan ramme den sunde og dybe nattesøvn. I dag findes der mange babydyner på markedet, hvoraf nogle er bedre end andre. Nogle er fremstillet i silke, mens andre benytter kapok eller moskus dun.

Derfor er vi samlet et udvalg af babydyner, som aktuelt er på markedet lige nu, hvoraf de hver især indeholder forskellige former af fyld. Et barn skal ikke fryse om natten, men samtidig skal ens barn heller ikke have det for varmt. Hvordan finder man en god balance eller den bedste mellemvej?

Moskus babydyne fra Quilts of Denmark

moskus-babydyne-quiltet

Helårs babydyne fra den danske mærke Quilts of Denmark i den bedste kvalitet samt med ultra sort finish.

Kvaliteten er i top med den moskusdun, der holder godt på varmen, så barnet ikke fryser, når den lille sover.

Desuden har netop dette produkt fået anmærkningen NOMITE, der er en garanti for, at det er velegnet til allergikere.

Ydermere har babydynen af moskus dun fra Quilts of Denmark også certifikatet Øko-tex, der er en garanti for, at det på ingen måde indeholder nogle former for skadelige stoffer.

TIP: Se også juniorpuden i Moskus fra Quilt of Denmark

Nsleep kapok juniordyne 100 x 140 cm

kapok-babydyne

Lækker og komfortabel kapok babydyne fra Nsleep fremstillet i 100 % økologisk kapokfyld.

Kapokkens gode egenskaber er velegnet til børn, da kapokfyldet er helt uden skadelige og farlige stoffer. Det er blot ren natur!

Dynen fra Nsleep i kapok er svedtransporterende og temperaturregulerende, der sikrer en god og dyb nattesøvn for dit barn.

I de varme sommernætter, vil dit barn derfor kunne vågne uden en våd eller gennemsvedt dyne. Desuden kan er ikke leve bakterier i kapokken (dynens fyld) og er kun med til at gavne dit barns helbred. Det kan stærkt anbefales, at købe denne dyne til dit barn.

TIP: Kapok babydynen skal helst ikke vaskes, men har bedst af kun at få en tur i tørretumbleren.

Odder babydyne 70 x 100 cm

Odder har lavet en pæn, simpel og stilren babydyne, der kan købes i en hvid farve og som ikke indeholder parfume, optisk hvidt eller andre unødvendige eller skadelige stoffer, der kan give barnet allergi eller genere luftvejene.

Fyldet er hvide moskusdun, der sikrer en temperaturregulerende babydyne, som kan holde på varmen, så barnet får en god nattesøvn.

TIP: Anvend altid vaskemiddel uden enzymer ved vask af Odder babydynen.

Silkedyne fra BeKids 70 x 100 cm

silkedyne-bekids

Silkedynen fra BeKids måler 70 x 100 cm er og har en unik åndbarhed og er en dejlig let og blød silkedyne. Bemærk at der er indsyet ekstra finvævet og slidstærk bomuldssatin i selve dynen, hvilket gør den ekstra holdbar.

Udover at en silkedyne er temperaturregulerende, isolerende samt enormt svedabsorberende, vil den også være allergivenlig for dit barn – grundet det naturlige protein som der findes i silken. Dermed kan en silkedyne til dit barn, benyttes hele året rundt.

Ydermere er denne dyne fra BeKids klassificeret OekoTex standard 100 i klasse 1 – hvilket er den højeste opnåelige klassificering, som der overhovedet kan opnås.

TIP: Kan vaskes ved 30 og 40 grader.

Juniordyne i silke eller kapok?

Måske du selv eller i selskab med din bedre halvdel har vendt, hvorvidt i skulle købe en juniordyne i silke eller i kapok. Der er ikke et korrekt svar, men du vil i højere grad blive klogere på nogle af fordelene ved begge ting nedenfor.

Om du skal vælge silke fremfor kapok, vil afhænge af, hvor meget du forventer af dynen. Både silke og kapok er begge essentielle valg for dig og dit barn, da det er materialer, der er rigtig gode til allergikere og er desuden anti-bakterielle.

Den primære forskel på de to materialer ligger i fornemmelsen af produkterne. Kapok kan have en anelse speciel lugt i nogle tilfælde og vil oftest føles lidt hårdere i dets konsistens.

Køber du en kapokpude til dit barn, skal du være opmærksom på, at kapokken vil have en tendens til, hurtigt at springe tilbage til sin oprindelige form og kan derfor have svært ved, at forme sig efter barnets hoved.

Silke er generelt et dejligt blødt og elegant materiale samt vejer næsten ingenting. Ulempen for dit barn kan være, at det hurtigt og nemt kan komme til at sparke deres dyne af under deres søvn, uden selv at lægge mærke til det. Det vil ikke ske lige så nemt ved en kapok dyne.

Dermed er der både fordele og ulemper ved disse typer af dyner. Personligt vil jeg selv gå med en kapokdyne til mit barn. Gerne den fra Nsleep som vi har udvalgt i denne artikel.