Derfor er det sundt for børn at lege med perler

glade børn leger

Det er vigtigt at have fokus på udviklingen af børns hjerner, og det at lege med perler kan spille en stor rolle i forhold til dette. Ved at lege med perler er det nemlig muligt at styrke og træne flere evner, som skal bruges senere i livet. Desuden lærer barnet at udfolde sin kreativitet og tænke selvstændigt, samtidig med at det er underholdende og sjovt at lege med perler.

Læs mere om, hvorfor det er sundt for børn at lege med perler nedenfor.

Underholdning

Det at lege med perler er en sjov aktivitet, da det giver mulighed for at eksperimentere og tænke ud af boksen. Det er desuden sjovt for barnet at følge hele processen, fra det får en god idé, til at det fører idéen ud i livet og slutteligt ser det endelige resultat. Det øjeblik en perleplade bliver forvandlet ved strygning er eksempelvis utrolig givende for børn. Derfor er det en super god idé at give dit barn nogle perler til at stryge, så han eller hun kan lave nogle fine perleplader.

Forbedring af finmotorik

Børn udvikler deres finmotoriske evner ved at gribe efter perlerne med deres hænder. Et barn, der har lært i en ung alder, hvordan man holder om eksempelvis perler kan lettere forbedre hans eller hendes finmotoriske færdigheder. Finmotorik udvikles fra en tidlig alder ved at øve færdigheder som at putte perler på en snor eller på en perleplade.

Når barnet har en god finmotorik, kan det nemmere spise med kniv og gaffel, binde snørebånd og skrive senere i livet.

Koncentration

Børn udvikler sig og lærer at fokusere og koncentrere sig gradvist.

Når børn er i et afslappet og fredeligt miljø, kan de koncentrere sig om den aktuelle opgave såsom at lave en perleplade. Det er en opgave, som kræver fuld koncentration. Når barnet lærer at fokusere i sådanne situationer, har det nemmere ved at fokusere senere hen i livet, såsom i skolen. Jo mere de øver sig på at arbejde koncentreret, desto bedre vil de være i stand til det.

Selvtillid

At lave noget med egne hænder vil desuden øge barnets tro på sig selv. Barnet finder ud af, at han eller hun faktisk har mulighed for at udforme noget flot på egen hånd, og noget som andre kan blive glade for at få i gave. Derfor betyder det enormt meget for et barn, at resultatet bliver taget godt imod og gerne bliver båret eller hængt op. På den måde styrkes barnets tro på egne evner.