Er alle enheder i hjemmet sikret mod ubudne gæster?

antivirus enheder hjemmet

I et almindeligt dansk hjem er der ofte en håndfuld enheder, der kan tilgå internettet. Alt fra smartphones og computere til tablets og fjernsyn. Som udgangspunkt er alle enheder på den ene eller anden måde i fare for at kunne få virus, hvis den kan tilgå nettet. Sandsynligheden er dog størst på enheder såsom en computer eller en smartphone.

Har I både computere og smartphones i hjemmet, og har I endnu ikke kigget nærmere på muligheden for at få et antivirus program installeret, så kan det være, at det er på tide.

Man ønsker under ingen omstændigheder ubudne gæster i sine enheder, og gør man ikke en indsats for at beskytte sine enheder, så kan man ende med at få virus eller anden form for malware på.

Der findes gratis alternativer

Der findes en del gratis alternativer til de betalte antivirus løsninger. Her skal du dog gøre op med dig selv, om du tør løbe den risiko, det nu engang er, når antivirus programmet ikke dækker alle risikoområderne.

Før du vælger at gå med en gratis løsning, så anbefaler vi, at du læser grundigt op på, hvad det er for nogle områder, som programmet sikrer dig imod, og hvilke den ikke sikrer dig imod. Ofte vil det godt kunne betale sig at give lidt ekstra for en af de betalte versioner.

Hvordan fungerer et antivirus program?

Det er faktisk ganske enkelt. Med et antivirus program skal du blot installere programmet. Herefter vil softwaren klare resten af arbejdet. Du skal derfor ikke andet end at sørge for, at dit antivirus software hele tiden er opdateret. (Ofte kan du sætte programmet til at opdatere sig selv ganske automatisk – det vil være anbefalelsesværdigt, så du ikke ender med at have en forældet version)

I og med der findes så mange forskellige antivirusprogrammer, så anbefaler vi, at du gør følgende:

  • Find først og fremmest ud af, hvad dine behov er.
  • Dernæst skal du sørge for at finde de firmaer/softwares, der tilbyder det, som du søger efter.
  • Du bør nu sammenligne priser, så du ender med at få den bedste løsning til den billigste pris.

Med ovenstående in mente skulle du gerne kunne sikre alle de enheder, du har i dit hjem.