Gode idéer til sommerferie med børn

pool

Når man har børnene med på ferie, så vil der helt naturligt være mere fart på. Alle i familien skal dog have muligheden for at kunne få slappet af. For mange er sommerferien der, hvor man kan lægge det hårde arbejde bag sig for en stund. Om ikke andet indtil det starter op igen. Her er et par råd til, hvordan man kan nyde godt af en sommerferie med de små.

Dansk sommerferie med børn

Man behøver ikke tage udenlands for at holde sommerferie. Er vejret godt, så er der mange steder i Danmark, hvor man kan få oplevet feriestemningen. Man kan for eksempel tjekke, hvad leje af poolhus koster. Holder vejret godt, så er det noget, der nemt erstatter en ferie sydpå, hvor poolen er den primære bookingårsag. Her kan de små stadig få lov til frit at plaske frem og tilbage i vandet.

Det afslappende alternativ

Er man til de mere stille, kulturelle oplevelser, så er storbyferier i Danmark også en mulighed. Du finder ikke noget Eiffeltårn herhjemme, men der er en masse andet, som vores egne rammer kan tilbyde. Det kan også betale sig at researche lidt omkring privat sommerhusudlejning. Her kan der være mange billige løsninger for familier, der ikke har behov for at tage på den store rejse sydpå.

Inspiration til ferieoplevelser

Hvis man har mulighed for det og mod på det, så kan det betale sig at kigge på, hvad omkostningerne ved en kør selv-ferie vil være. Det kan vise sig at være billigere, end hvis man skulle flyve til destinationen. Det er afhængigt af, hvor man gerne vil hen, og hvor mange flybilletter man skal bestille. De sparede penge kan man så bruge på oplevelser til at gøre ferien ekstra spændende for både jer og de smp. Ellers bør man tage beslutningen om destination i samarbejde med hele familien. Det kan være smart sammen at reflektere over, hvad man ønsker at opleve i en ferie. Er man en rigtig aktiv familie, så kan det være for eksempel være fordelagtigt at kigge ind i, hvad det koster at tage på skiferie. Så længe der er børnevenlige faciliteter, behøver det ikke være noget, der skræmmer en. Tværtimod kan det være utrolig sjovt. Alle i familien vil lære noget nyt, og måske vil børnene tigge om at tage tilbage næste år.

Tips til ferie med børn

Selvom man har børn med, så betyder det ikke, at hele ferien skal handle om dem. Det er vigtigt også selv at kunne nyde godt af den velfortjente fritid. Derfor kan det være en idé at tage steder hen, hvor der er noget, man som forældre er glade for. Måske kan man endda tage på udflugter, hvor man kan dele viden og engagere børnene i det, som man selv har set frem til at opleve. Når man har de små med, så er det vigtigt at sørge for, at pakningen starter tidligt. Der er mange ting, der skal med. Der er altså mange ting, der kan glemmes. Det er smart at starte på udformningen af en pakkeliste lang tid før selve rejsedatoen.