Guide til brugt babyudstyr

guide til køb af babyudstyr

At få en baby er vidunderligt og livsbekræftende, men det lille ny menneske kræver masser af plads, pleje og udstyr, og de mange udgifter kan hurtigt gøre et stort indgreb i privatøkonomien. Det er derfor en god ide at kigge sig om efter brugt babyudstyr, så du kan slippe for at låne penge af familien eller optage dyre kviklån for at få råd til alt det nye udstyr.

Nice to have eller need to have?

Først og fremmest er det en god ide, at man gør sig overvejelser om, hvad man virkelig har brug for, og hvad man egentlig godt kan undvære. Det er naturligvis vigtigt at have en barnevogn, men måske mindre vigtigt at have en klapvogn – i hvert fald til at starte med. Det er også vigtigt at have en babystol, men en vippestol kan højst sandsynligt undværes. Når du har valgt de ting fra, du ikke har brug for lige med det samme, er næste skridt at lave en liste over, hvilke af de nødvendige ting, du vil investere i, og hvilke du vil købe brugt.

Køb secondhand

Det er heldigvis på mode at købe møbler, tøj og andre ejendele secondhand, og dette bør du også udnytte, når du shopper til din baby, da der er mange penge at spare. Din baby vokser hurtigt ud af sit tøj, sin stol og sin seng, og derfor kan det være en god ide, at kigge dig omkring efter billigere alternativer.  Du kan naturligvis finde brugt legetøj, brugt tøj og brugte møbler i genbrugsbutikker, men hvis du er på udkig efter større ting i god stand, kan du med fordel kigge på internetsider som Reshopper, der er direkte målrettet secondhand-shopping til babyer og børn. Du kan også gå med på secondhand-moden ved at arve autostole, barnevogn osv. fra familie eller venner. Her er igen mange penge at spare.

Opgradér dit babyudstyr

For at få dine secondhand-køb til at se ud som nye, kan du lynhurtigt opgradere dem med enkle design-hacks. Du kan købe en brugt, men seng, og give den nyt liv med en klat maling i en fin farve. Du kan også købe en brugt trip-trap stol og tilføje en nyere babyindsats. Du kan også købe fint stof, og få en bekendt til at sy lækkert sengetøj. Et andet smart trick er at blande dine genbrugsfund og gammeldags trælegetøj med mere nyt og moderne. Dette giver et personlig og balanceret touch til børneværelset.