Husker du at få nok søvn?

søvn

Som forælder kan det godt være svært at huske at få nok søvn. Hverdagen er ofte stressende, og der er altid noget, man kan tage sig til. Derudover kan søvnen være urolig og plaget af, at man hele tiden skal op og kigge til sit barn. Det er, ikke desto mindre, utroligt vigtigt, at man ikke undervurderer, hvor vigtig søvn er for, at vi som mennesker fungerer optimalt. Uden søvn kan vi risikere, at vi dels nedsætter vores livsglæde, men at vi dels ikke præsterer, som vi burde.

En god søvn kommer af mange forskellige ting. Det er svært at pege én ting ud, da det i høj grad er forskelligt fra situation til situation. Ofte kan en god seng være svaret, men andre gange kan en dårlig nattesøvn skyldes, at man er stresset på arbejde.

Find ud af, hvad der holder dig vågen

Første skridt på en bedre nattesøvn er at finde ud af, hvad det egentlig er, der holder dig vågen. Er det, at der er meget at se til på arbejdspladsen? Eller er det i stedet, at du har et barn, der også har svært ved at sove. Sidstnævnte kan være svært at gøre meget ved, men her er det vigtigt at huske på, at du kender grunden til din egen dårlige søvn. Det er straks mere stressende, når man ikke selv kan pege på grunden til, at man sover dårligt.

Det kan godt betale sig at tage til en søvnklinik, hvis man ønsker at blive klogere på, hvordan man kan lære at sove bedre. Du vil her komme i et behandlingsforløb, hvor en søvnekspert vil hjælpe dig med at forbedre din nattesøvn.

Læg skærmene fra dig inden sengetid

Mange undersøgelser viser, at det kan være en god idé at lægge skærmene fra sig, inden man går i seng. Det skyldes blandt andet det lys, som skærme afgiver, da det kan være med til, at hjernen opfatter det som midt på dagen. Derfor kan det være svært at falde i søvn. Det er en af grundene til, at ”blue light”-briller er blevet ganske populære på det seneste.