Osteopat baby behandling i København

Osteopat baby behandling københavn, kolik baby behandling osteopati, refluks baby behandling, behandling baby dårlig søvn, specialist, ekspert, fysioterapeut, osteopatisk behandling

En fødsel hvor babyen kommer til verdenen er noget af det hårdeste den skal igennem. I den niende måned er babyens led og bindevæv ikke udviklet hvilket betyder at de kræfter livmoderen påvirker babyen er enorme. Nakke, kranie og øvre ryg er de områder der udsættes for den største belastning. Herfra udspringer der tolv kranienerver og andre autonome nerver hvis funktion er, at regulere og styre de fleste autonome processer i kroppen. Derfor anbefaler vi at alle babyer skal undersøges ved en specialist osteopat efter fødslen. Læs mere om specialist osteopat behandling af baby i København her.

Kolik baby behandling

Kolik er et af de hyppigste problemstillinger vi ser hos babyer. Normalt i de første seks måneder er babyernes mave-tarm system svagt. Babyen har aldrig fået udefrakommende føde igennem fordøjelses kanalen idet babyen har modtaget næring igennem navlestrengen de første ni måneder. At babyens tarmsystem er svagt og at babyen for første gang modtager mælk fra moren behøver dog ikke at give væsentlige maveproblemer og især ikke kolik. En hård eller lang fødsel kan påvirke de neurologiske områder i nakke og ryg som styrer og regulerer mave-tarm systemet. Her ser vi ofte at vagus nerven (fordøjelsesnerven) fra hjernestammen (øverst i nakken) er påvirket oppe i nakke og kranie området netop efter fødslen.

Refluks baby behandling

Refluks er en betegnelse over unormal gylp eller opkast af baby efter spisning. Gylpen af mælken efter amning er helt normal og ikke problematisk, men når størstedelen af modermælken kommer retur efter amningen så er der tale om dysfunktionel refluks hos babyen. Hvis babyen har problemer med synkefunktion, styret af glossopharyngeal nerven (kranienerve fra nakken), eller problemstillinger i kranie og nakke relateret til vagus nerven så kan babyen ofte ikke holde føden nede i mavesækken efter spisningen. Der kan ligeledes også være tale om en skjult refluks, hvor babyen umiddelbart ikke har unormal gylpen eller opkast hvor symptomerne oftest opleves som gråd forbundet med putning eller søvnproblemer. Årsagerne til dette stammer fra dysfunktion i lukkemusklen mellem spiserør og mavesæk, hvor tilbageløbet forekommer når babyen ligges ned i forbindelse med søvn.

Baby behandling dårlig søvn

Søvnen er noget af det vigtigste for en baby i babyens første leveår. At komme til verdenen er en stressende og i mange tilfælde traumatisk oplevelse for en baby. At babyens sanser pludselig skal forholde sig til ydre stimuli kræver enorm energi fra det lille væsen hvorfor babyen skal opleve stort behov for at sove. Derfor er søvnen rigtig vigtig for babyer i babyers første leveår. I søvntilstand sker der ligeledes mange autonome processer hvor det autonome nervesystem udvikler og styrker babyernes organsystem. Behandling af babyers autonome nervesystem, hormonsystem, organsystem såvel som kranie- og skeletsystem kan derfor være meget nyttigt for en baby.

Specialist i baby behandling i København

En osteopat ved Aarhus Osteopati København er en ekspert inden for baby behandling. Osteopaterne i København gennemgår babyens historik med en dybdegående samtale med forældrene hvorefter der udføres specialiserede test på alle de relevante områder i kroppen. Konsultationen hos osteopaten afsluttes af med manuel behandling af årsagssammenhængene hvor osteopaten til sidst kommer med råd og vejledninger til forældrene med hensyn til deres baby problemstilling. Aarhus Osteopati behandler ugentligt mellem 400-500 babyer på landsplan.