Pottetræning – Få dit barn til at stoppe med bleen

pottetraening

Pottetræning – hvornår?

Det er meget forskelligt fra barn til barn, hvornår barnet er klar til pottetræning. Rent fysisk vil barnet selv begyndelse at få fornemmelsen af, hvornår det skal på toilet, omkring 1,5 – 2 års alderen.

Omkring denne alder begynder forældrene, at introducere deres barn for potten og herefter vil barnet få en helt naturlig interesse for det.

De fleste børn smider helt bleen i dagtimerne, når de er mellem 2 og 3 år gamle og er først blefrie om natten, omkring samme alder, men kan ofte tage lidt længere tid at slippe af med.

Det ses også at nogle børn ikke er interesseret i, at lære at gå på potten før de er omkring 3 eller 4 år gamle, men det er op til forældrene, at vurdere hvornår deres barn er klar til pottetræning eller helt slippe af med bleen.

Hvornår er mit barn klar til pottetræning?

smartpottegraa

Der er en række tegn, som du som forældre kan lægge mærke til ved dit barn, så du ved om dit barn er klar til at lære at benytte potten eller ej. Før at barnet kan benytte potten kræver det både nogle fysiske og kognitive færdigheder, som oftest udvikles hos børn, når de er mellem 18 – 24 måneder.

En god begynder potte er denne fra BabyBjörn, som er ideel til pottetræning og som kan købes direkte hos Babysam. Den nye potte fås en en grå farve og er den perfekte kombination af enkelhed blandet med funktionalitet.

Udover at den er lille og fylder næsten ingenting, er en samtidig stabil, praktisk og nem at tømme og rengøre efter brug. Med babypottens ergonomiske design og praktiske funktion er den behagelig for både dit barn og dig som forældre, når den skal tømmes efter brug.

Prøv et toiletsæde med trappe

toilettrappe

Det er ikke nemt, at sidde på et toilet for et barn, men øvelse gør mester. Med et toiletsæde med trin fra Babydan kan dit barn nemt lære selv, at gå på toilettet. Ved hjælp af de lave trin har dit barn selv mulighed for at sætte sig op på toilettet uden hjælp fra en voksen.

Toilettræneren med sæde og trin monteres nemt på et almindeligt toilet og kan virke mere trygt for barnet, når de sidder ned ved hjælp af fodstøtten.

Desuden er der monteret praktiske håndtag, så barnet har noget at holde ved, når de skal kravle op eller ned ad toilettet. En ting som kan være nyt og højt oppe i barnet optik og derfor er det behageligt, at kunne holde ved noget.

Toiletsædet med trappe kan let klappes sammen og stilles ved siden af toilettet så det ikke fylder nær så meget. Det kan tages i brug fra 2 – 3 års alderen, når ens barn har lært at benytte potten, men ønsker at lære steppet videre for til sidst, at kunne benytte toilettet helt uden toiletsædet med trappe.