Pseudotvillinger

psudotvillinger

Mange drømmer om at få børn med så kort tids mellemrum mellem børnene, så de kan få så meget glæde af hinanden som muligt. Måske er du stødt på ordet pseudotvilling en eller flere gange, men ikke helt er klar over, hvad ordet egentlig har af betydning.

I dette indlæg vil du blive klogere på ordet pseudotvilling og betydningen.

Hvad er pseudotvillinger?

Selvom ordet “tvillinger” indgår i det mere avanceret ord “pseudotvillinger”, har det i bund og grunden ingen betydning for selve ordet.

Tvillinger er født samme dag – ved samme fødsel. Pseudotvillinger er ikke født ved samme fødsel, men med maksimum 18 måneders mellemrum eller mindre.

Er der maksimum 12 måneders mellemrum mellem børnene, kan ordet “Irish twins” bruges, som er et sjældent fænomen, men det sker, at der ikke er mere end 12 måneders mellemrum mellem to børn.

I følge læger verden over og flere undersøgelser skal der optimalt set gå minimum 12 måneder fra du har født et barn til du bliver gravid med næste barn. Ved at vente minimum 12 måneder, vil du mindske risikoen for helbredsproblemer hos både moderen og barnet.

Ifølge organisationen WHO anbefaler de at der går 24 måneder mellem den første fødsel og en ny graviditet. Efter to år vil udgangspunktet for graviditets relaterede komplikationer være på sit laveste.

Det anbefales at du forhøre dig hos din læge, hvis du drømmer at få pseudotvillinger, da vedkommende vil kunne give dig et autoriseret svar og gøre dig klogere på hele situationen. 

Autisme og pseudotvillinger

Der er gennem tiden lavet flere undersøgelser der viser, at hvis der kort mellemrum mellem børnene, vil det kunne få betydning for både børnene og moderen.

Bliver moderen gravid kort efter den første fødsel, vil det kunne have betydning for om kroppen, når at komme sig helt efter fødslen.

Derudover er der for år tilbage lavet en undersøgelse fra Colombia University, der viser at der er større risiko for, at barn nummer to kan få autisme, hvis moderen til barnet er gravid inden for de første 12 måneder efter første fødsel.

Grunden til dette skal findes i moderens niveau af bl.a. B9-vitaminer, der er enormt vigtige under graviditeten. Man kan som gravid med fordel tage et kosttilskud af B9-vitamin, som forhandles hos de fleste apoteker og web-butikker.

Får du pseudotvillinger er det ikke ensbetydende med, at du får et barn med autisme. Der er mange faktorer, der spiller ind og fordi at der er 18 måneder eller mindre mellem børnene, kan man ikke ud fra dette sige, at du får et barn med autisme.

Jalousi mellem pseudotvillinger

Søskendejalousi er ikke uset blandt børn.

Hvis børnene konkurrerer om fx forældrenes opmærksomhed, om at være bedre end sin søster eller bror til hvad som helst, så kan det give anledning til jalousi overfor søster eller bror. Forældrene kan hjælpe børnene ved at være meget beviste om ikke at involvere sig i disse kampe. Men tværtimod lærer børnene at tackle dem. Det giver også lejlighed til at tale med børnene om forskelligheder. At det ene barn foretrækker måske at tegne og læse, hvor det andet barn hellere vil spille fodbold og lave mad. Det ene barn har nogle styrker og svagheder, som det andet barn ikke har. Man kan og vil ikke det samme.

Når børnene er helt små, så er konkurrencen og jalousien mellem børnene måske ikke det store problem. Men det kan komme efterhånden som det yngste barn nærmer sig det ældste barns “enemærker”. En baby, der sover, spiser og græder, er én ting og ofte ganske “ufarlig” for det ældste barn. Men en lillebror på 9 måneder, der kravler midt ind i den togbane, som en 2 1/2- årig møjsommeligt har bygget, det kan vække til vrede og jalousi  fra det ældste barn.

Pseudotvillinger har stor glæde af hinanden

Det er uden tvivl kun en fordel, at have flere børn inden for få år, da det vil få meget glæde af hinanden. Både når de er små, men også i løbet af deres opvækst.

De kan både lege sammen, være uvenner og slås, som børn gør i deres opvækst i en eller anden grad. Det vil styrke børnene, at de har en at støtte sig op af og en af få hjælp fra i livets fast fra de er helt små og op gennem deres opvækst.

Der er selvfølgelig aldrig nogen garanti for, at pseudotvillinger vil få et godt forhold til hinanden, kun udfra deres tætte alder, men der er gode forudsætninger for dette og at de vil få meget stor glæde af hinanden.