Sådan indretter du det perfekte børneværelse

vægdekorationer

At indrette børneværelset kan være noget at det dejligste og hyggeligste at gøre. Samtidig kan det også være et projekt, som mange forældre kan komme op og toppes en smule om. At vælge vægdekorationer, og farver som passer til værelset, kan være svært at enes om. Den ene synes at væggene skal være blå, den anden mener hvid er den rigtige farve.

Vægdekorationerne er et vigtigt element i børneværelsets udseende. Man lægger især mærke til dette, hvis vægdekorationerne afviger fra normen, og springer i øjnene.

Det kan være svært at vælge de rigtige vægdekorationer, da der er så mange muligheder at vælge imellem. Se flere vægdekorationer her, så du kan få indrettet det perfekte børneværelse.

Overvej hvordan du vil opdrage dine børn

Når vi indretter et børneværelse, indretter vi samtidig det sted, som barnet skal bruge mange timer, og blive inspireret, glad og sørgmodig. Det er stedet, hvor barnet for første gang møder verden og får sine egne, personlige fire vægge, som i den første tid føles som et slot, og måske senere hen som et slot med låste døre.

Vi vil alle gerne opdrage vores børn til at være dannede, sympatiske, gode mennesker. Dette er måske lettere sagt end gjort, da en god opdragelse ikke altid er lige nem. Så når du indretter børneværelset, bør du overveje, hvordan dit barns første møde med verden skal være, og hvordan det skal se ud.

Derfor bør du overveje at udspørge børnene mere

Vi har de senere år ændret vores pædagogiske syn drastisk, lige fra børnepsykologi til almen pædagogisk uddannelse. Flere steder har vi fået tendenser til at pakke børnene ind i noget, som minder om bobleplast.

Børn må ikke længere løbe hurtigt rundt, og larme med en god leg og hinanden. Hvem kan sige sig fri for nogensinde at have løbet lidt for hurtigt, og råbt en smule for meget? Mange mener også, at børn gerne må larme og løbe vildt rundt – de skal bare lære, hvornår det er i orden at larme, og hvornår det ikke er. F.eks. er vilde børn på museer, noget af det mest forstyrrende og irriterende, man kan forestille sig, og måske et tegn på dårlig opdragelse.

Giv børnene lov til at bestemme med

En vigtig del af at opdrage de kære små er at lade dem danne deres egne meninger, således at de er i stand til at skelne mellem autoriteter og deres egen vilje og lyst. Siger en pædagog f.eks. til et barn, at jakken og støvlerne skal på, er dette et udtryk for en autoritet, som giver en ordre. Dette kan barnet, i de fleste tilfælde, mærke og vil måske ikke have jakke og støvler på, da det ikke er i overensstemmelse med, hvad barnet ønsker.