Sådan indretter du en børnevenlig stue

børnevenlig stue

Et barn er for langt de fleste mennesker en stor velsignelse, idet et barn ofte bringer en del glæde og energi til husstanden. Er din familie også lige blevet udvidet med et ekstra medlem, er der dog nogle forbehold du samtidigt bør tage. Dette gælder også når det kommer til hvordan du har indrettet dit hjem og din stue. Ønsker du at læse mere om hvordan du indretter en børnevenlig stue, kan du med fordel læse med her.

Tænk over hvor du placerer dine møbler

Det første du kan tænke lidt over, er hvordan dine møbler er placeret. Et barn er ofte fyldt med energi, og kan godt lide at lege og løbe rundt. Af den grund kan det være smart at indrette din stue efter dette.

Dette kan du blandt andet gøre ved at placere dine møbler så du får skabt mest mulig gulvplads, så der bliver plads til sjov og leg. Alt efter hvordan din stue er ud, er dette ofte ved at placere møblerne ude langs væggene.

Herudover kan det også være en god ide at tænke over hvilket materiale dine møbler er lavet i. Blandt andet kan det være en god ide at tænke over at finde en sofa i slidstærkt materiale, så den kan holde til lidt af hvert. Herudover kan det også være en god ide at undgå gulvtæpper i stuen, idet der er en stor risiko for at der bliver spildt eller tegnet på det.

Sørg for at sikkerheden er i orden

Det næste du også kan tænke over er sikkerheden i rummet. Særligt når dit barn bliver større vil det også blive vildere og få flere kræfter. Af denne grund er det en god ide at skrue dine reoler fast i væggen, så du sikrer at den ikke vælter ned over dit barn, når der bliver leget vildt.