Sådan vælger du den helt rigtige autostol

autostol

Hvordan vælger man den helt rigtige autostol til sit barn? Det kan synes som en jungle at navigere i, da der er så utrolig mange modeller på markedet. Lovkravet siger at børn op til 135 cm skal sidde i en stol. Det er ligeledes lovpligtigt, at den autostol man transporterer sit barn i, lever op til de sikkerhedsmæssige krav, der er i Danmark. Samtidig skal børn op til to til tre år sidde bagud vendt. Ja kravene er mange. Der vil være en gennemgang af autostole her, så du bedre kan få et overblik over, hvad der er på markedet. Og hvad netop jeres behov er.

Gennemgang af vigtige elementer ved valg af autostol

Først og fremmest skal man kigge efter autostole i den aldersgruppe, der passer med ens barn. Leder du efter en stol dit barn kan bruge i mange år frem, kan man evt. kigge efter en såkaldt 2i1, der kan ændres fra en gruppe 1 til en gruppe 2/3, i takt med at barnet vokser.

En smart finesse er, at betrækket kan tages af og vaskes på nogle modeller. Andre modeller har god ergonomisk støtte i nakkestøtten. ISOFIX er noget de fleste biler har i dag. Men tjek din bil inden du vælger autostol. De stole med ISOFIX-Connect giver ekstra stabilitet og sikkerhed. Nogle biler er lavere end andre, og derfor kan det være en god ide at tjekke, om den stol man har tænkt sig at købe, kan tages ind og ud af bilen. Noget nyt der er kommet de senere år, er stole der kan dreje 360 grader i sin base. Det er vældig smart, når man skal have barnet ind og ud, og stadig ikke ønsker at gå på kompromis med sikkerheden i en bagud vendt stol. Noget af det allervigtigste ved valg af autostol, er at tjekke om netop den model du har kig på, er sikkerhedsgodkendt efter de regler der er i Danmark. Skal stolen med en tur ud i Europa, skal man også tjekke, at den er sikkerhedsgodkendt i EU.

Forskellige designs af autostole

Drømmer du om en pink autostol til prinsessen eller en flot kaki farvet stol til den store dreng? I dag kan man næsten få alt, hvad hjertet begærer inden for dette felt. Men ikke nok med at udvalget er stort inden for valg af farve, man har også mulighed for at vælge, om der skal være luftventilation i stolen, og om nakkestøtten skal være justerbar. Noget andet afgørende er vægten af stolen. Hvis stolen ofte tages ind og ud af bilen, er det praktisk at den ikke vejer så meget. Barnet bør sidde bagud vendt de første par leveår, da dette sikrer barnet bedst ved hårde opbremsninger. Man anbefaler faktisk, at barnet sidder bagud vendt så længe som overhovedet muligt. Det er her, det er super smart, med de autostole der kan dreje 360 grader, så ind og udstigningen lettes bedst muligt. Ovennævnte gennemgang skulle gerne lette dit valg af autostol.