Styrk barnets fantasi og udvikling med en kuglebane

dreng og pige leger
Cute girl wearing eyeglasses while playing with concentration a creative game next to her colleague in the classroom of a modern kindergarten

De færreste børn mangler fantasi, men det er alligevel hensigtsmæssigt at indbyde til lege, hvor barnets fantasi bliver aktiveret. Generelt er lege, der på en eller anden måde styrker barnets udvikling en rigtig god ting.

I dag vil vi bl.a. forklare, hvordan en kuglebane kan sikre både læring og underholdning for dit barn. Vi vil også komme ind på, hvad en god kuglebane koster.

Lær barnet at tænke logisk ved hjælp af en kuglebane

Der findes rigtig mange måder, hvorpå man kan aktivere barnets tænkeevner, herunder barnets evne til at tænke logisk.

En af mulighederne inkluderer en kuglebane. Her er barnet nemlig tvunget til at bruge logikken, hvis han eller hun skal have banen til at fungere. Barnets opgave er at sætte de forskellige dele sammen på den rigtige måde. Nogle kuglebaner kan kun samles på én måde, mens andre baner er mere fleksible og derved i højere grad lægger op til, at barnet kan udfolde sin fantasi og kreativitet.

At kunne tænke logisk er en meget vigtig og ofte undervurderet egenskab. Dette vil ikke kun gavne barnet i børnehaven og i skolen, men også senere i voksenlivet. Tøv derfor ikke med at investere i legetøj, der udfordrer den logiske tænkning.

Køb f.eks. en kuglebane i træ, hvis du gerne vil gøre en indsats for at sikre den ideelle udvikling for dit barn.

Banerne styrker også koncentrationsevnen

Foruden at træne den logiske tænkning, så vil man med kuglebanen også helt automatisk træne koncentrationsevnen. Der er nemlig brug for både tålmodighed og koncentration, når det hele skal gå op i en højere enhed.

Har dit barn – ligesom mange andre børn – svært ved at koncentrere sig, så vil sådan en kuglebane være et godt køb. Barnet vil hurtigt blive bidt af legen, hvilket vil skærpe koncentrationsevnen.

Hvad koster de mest populære kuglebaner?

I dag kan man købe kuglebaner i mange forskellige kvaliteter, størrelser og prisklasser. De mest populære baner er produceret i træ, mens nogle af de mindre efterspurgte er produceret i plast. Vi anbefaler at gå efter en træbane, idet disse holder bedst. De er dog også en smule dyrere.

Der findes mindre kuglebaner, der ikke koster mere end 100-300 kroner, ligesom der i den anden (større) ende findes baner til 2.000-4.000 kr. Spørgsmålet er derfor, hvor stor og udfordrende en bane man har brug for. Du kan f.eks. købe moderne og holdbare kuglebaner fra mærker som PlanToys, Small Foot og Wonderworld.