Værd at vide om forældrekontrol på PS5

Forældrekontrol

Med forældrekontrol på dit barns PlayStation har du mulighed for at sikre dig, at gaming forbliver sikkert og sjovt for dit barn. Du kan altså begrænse indholdet, så dit barn kun har mulighed for at spille de spil, der rent faktisk svarer til hans eller hendes alder.

Den nye PlayStation 5 lander i slutningen af året. Det er en af de mest ventede konsoller, der nogensinde er blevet lanceret, og allerede nu har vi fået løftet sløret for en lang række oplysninger. Heriblandt priser på PS5, spiltitler samt en lang række af de features, som kommer til at definere den nye PlayStation.

Hvad er forældrekontrol?

En af de ting, der er væsentlige, hvis du har et barn, som ønsker sig en PlayStation 5, er forældrekontrollen. Gaming er og bliver til tider voldeligt, og det er ikke alle, der ønsker at slippe deres lille guldklump løs i en verden, som den, der skildres i eksempelvis Grand Theft Auto.

Med forældrekontrollen har du mulighed for at sikre, at dit barn udelukkende har mulighed for at spille de spil og have adgang til det indhold, der passer til barnets alder. Det betyder, at han eller hun ikke vil have mulighed for at spille voldelige spil på PlayStations netværk.

Hvilke muligheder har jeg med forældrekontrol?

Med PlayStations forældrekontrol har du mulighed for at indstille på en lang række parametre, som gør gamingoplevelsen lidt mere børnevenlig. Herunder følger et overblik over de features, du kan indstille på:

  • Aldersrestriktioner: Du har mulighed for at sætte aldersrestriktioner på stort set alt indhold, der kan tilgås via PlayStation-konsollen. Det drejer sig eksempelvis om spil, Blu-Ray og DVD’er. På den måde kan du sikre dig, at barnet udelukkende har mulighed for at tilgå aldersrelevant indhold.
  • Dagligt forbrug: Det er ikke alle, der synes lige godt om, at barnet sidder og spiller på sin PlayStation hele dagen. Med forældrekontrol har du mulighed for at administrere, hvor længe barnet kan spille og hvor lang tid ad gangen. Du kan give ekstra spilletid via din telefon eller webbrowseren.
  • Deaktivér chatfunktionen: Hvis du ikke ønsker, at dit barn skal chatte med fremmede over PlayStations netværk, kan du slå det fra, så han eller hun hverken kan kommunikere, dele indhold eller vise indhold.
  • Begræns adgang til browser: Det er muligt at tilgå en webbrowser via PlayStation. Hvis du vil være sikker på, at dit barn ikke går ind på websteder, som er upassende, eller anvender sociale medier, kan du deaktivere internetadgangen for den specifikke konto, dit barn bruger.
  • Indstil grænser for downloads: Du kan administrere, hvor mange penge dit barn må bruge i PlayStation Store om måneden. Samtidig kan du beskytte dine betalingsoplysninger med en kode, så dit barn ikke bare kan bruge det, når han eller hun vil.
  • Administrér adgangskodebeskyttelse: Det er en god idé at oprette en adgangskode til systembegrænsning, så forældrekontrollen ikke kan redigeres af andre end dig. Det er muligt at oprette en specifik kode udelukkende til dét formål at ændre i forældreindstillingerne, så du er sikker på, at de er, som du ønsker.

Nye features for PlayStation 5

Det vides på nuværende tidspunkt ikke, om der kommer flere features til PlayStation 5s forældrekontrol. Hvis du er interesseret i at vide mere, kan du altid kontakte supporten, som guider dig til, hvordan du opsætter forældrekontrollen.