Valg af børneseng: 6 gode grunde til at vælge en halvhøj seng

halvhøj seng til børn

En halvhøj seng er en seng, der – som navnet antyder – er løftet et pænt stykke over jorden. Således kan den bedst betegnes som en mellemting mellem en højseng og en almindelig børneseng.

Fordelene ved en halvhøj seng er mange.

I sidste ende er det dog et spørgsmål om præferencer, hvad barnet foretrækker. Og netop derfor har vi skrevet denne guide. Her kan du nemlig få et indblik i, hvilke fordele vi ser ved en halvhøj seng:

… hermed kan du tage en god snak med dit barn for derved at afklare, om en halvhøj seng er det rette valg for netop din lille dreng eller pige!

1. Du kan udnytte pladsen på børneværelset bedre

Den første gode grund til at vælge en halvhøj seng er det overordnede faktum, at sengen på sin vis skaber mere plads på værelset. Idet dér er plads under sengen, udnytter du nemlig højden i rummet bedre, så du pludselig har langt mere gulvplads.

Den ekstra gulvplads kan du bruge til mange forskellige ting. Vi tager fat i et par af dem, i de næste to afsnit!

2. Du kan indrette pladsen under sengen som en hyggelig hule

Pladsen under den halvhøje seng kan du eksempelvis indrette som en hule. Mange forhandlere af halvhøje senge sælger nemlig også forhæng, som du kan hænge rundt om sengen. Hermed kan dit barn få en dejlig lille hyggekrog.

Der er noget hemmeligt over hulen, hvilket vil tiltale mange børn. Den giver nemlig rige muligheder for at trække sig lidt tilbage og eksempelvis være helt alene med vennerne.

3. Pladsen under sengen giver fantastiske opbevaringsmuligheder

Hvis en hule ikke lige er sagen, kan dit barn også “bare” bruge pladsen under den halvhøje seng som ekstra opbevaringsplads.

Dette er måske særligt en fordel for dig som forælder. For vi kan nok alle nikke genkendende til, at det er nemmere at holde orden på værelset, hvis dit barn rent faktisk har adgang til ordentlige opbevaringsmuligheder.

Du kan eksempelvis stille en kommode, en lav reol og/eller opbevaringskasser under den mellemhøje seng.

4. Den giver mulighed for en rutchebane på værelset!

En halvhøj seng giver ikke bare ekstra plads, som du kan bruge til alverdens ting. Den skaber også fornyede muligheder for leg oppe fra selve madrasdelen.

… Du har nemlig mulighed for at købe en halvhøj seng med rutchebane.

Rutsjebanen vil sikkert vække stor begejstring blandt barnet og dets venner. Og for dig som forælder kommer der den ekstra fordel, at det måske bliver lige en anelse nemmere for dit barn at stå op om morgenen, når der er mulighed for at rutche ud af sengen!

5. Den er sjov uden at være så farlig

Jo højere man bliver løftet over jorden, jo mere kan man naturligvis slå sig, hvis man falder ud af sengen.

Dette er en hel naturlig ting at have med i dine overvejelser, når du vælger børneseng. Især hvis dit barn har tendens til at sove uroligt om natten – og måske sågar går i søvne.

Sammenlignet med eksempelvis en højseng eller køjeseng, er en halvhøj seng dog ikke nær så høj. Derfor er skaden også dét mindre, hvis der skulle ske et uheld.

6. Den behøver ikke at koste en formue

En sidste betænkelighed du kunne have ved at købe en halvhøj seng er måske, at du tænker, den er dyr?

Det behøver dog ikke at være tilfældet.

Halvhøje senge findes naturligvis i luksusklassen – til priser på den gode side af 10.000 kr. Men du kan også finde halvhøje senge fra velrenommerede brands såsom Flexa og Hoppekids helt ned til 2-3.000 kr.